Başakşehir’le baş başa

İki takımın derbi planını teoride ve pratikte nasıl buldunuz?Ben maç öncesi öngörümde de "Tudor'un ne yapacağının oyunu belirleyeceğini" söylemiştim ki ilk yarı tamamen böyle oldu. Tudor'un planı...

İki takımın derbi planını teoride ve pratikte nasıl buldunuz?
Ben maç öncesi öngörümde de "Tudor'un ne yapacağının oyunu belirleyeceğini" söylemiştim ki ilk yarı tamamen böyle oldu. Tudor'un planı defansif bir oyun anlayışından yola çıkıyordu. Evet top rakipteyken Galatasaray topun arkasına geçti, Çaykur Rizespor maçında olduğu üçlü savunmanın yanına Carole ile Yasin'i getirdi ve rakibi böylece karşıladı.
Ama Tudor'un topu kazandıktan sonra bana göre planı yoktu, varsa da hiç uygulayamadı ki bu da Beşiktaş'ın işine geldi.
7 puan fark cebinde olan Beşiktaş ise topa sahip olarak çok da fazla ileri çıkmadan oynadı. Futbol anlamında pozisyonsuz ve kalitesiz bir ilk yarı geçti diyebilirim.
Ta ki Talisca'nın frikik golü olana kadar... Bu olmasaydı bence bu maçın 0-0'a kilitlenmiş bir oyun olacağını söyleyebiliriz. Ondan sonra görüntü değişti, maç gel-gitlere döndü.
Galatasaray'da Bruma'yı kenardan alıp merkeze koyarsanız ondan hiç verim alamazsınız.
İlk yarı böyle oldu. İkinci yarı Galatasaray'ın geliştirdiği ataklar ise Bruma ile sol kanattan gelişti.
Bunun dışında Galatasaray'ın bir hücum planı olduğunu söylenmek zor.
Tudor'un oyun planını da sorgulamak lazım. 40 bin kişinin önünde, şampiyonluk için kazanmanız gereken bir maça defansif bir oyun anlayışı ile çıktı. Bunu G.Saray'ın anlayışı ile bağdaştırmak zor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oğuzhan’dan çok şey bekliyorlar 30 Ekim 2018 | 2.787 Okunma Alternatif bir oyun şart 22 Ekim 2018 | 2.195 Okunma Mircea Lucescu danışman olsun! 17 Ekim 2018 | 2.329 Okunma Lucescu tartışılır 15 Ekim 2018 | 3.525 Okunma Geriye yaslanmak niye? 08 Ekim 2018 | 3.476 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar