Sisi'nin Washington ziyareti

Mısır Devlet Başkanı Abdülfetah el-Sisi uzun sayılabilecek bir dışlanmışlık dönemi sonrasında Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump ile pazartesi günü  Washington’da...

Mısır Devlet Başkanı Abdülfetah el-Sisi uzun sayılabilecek bir dışlanmışlık dönemi sonrasında Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump ile pazartesi günü  Washington’da görüştü. New York Times’a göre Sisi toplantının basına açık altı dakikalık bölümünde istediğini aldı, yeni başkanın kameraların önünde kendisini övmesini sağladı.

İkili ilişkilerin özünde büyük bir olasılıkla çok şey değişmedi. Ancak Trump’ın nasıl bir Ortadoğu politikası izleyeceği daha bariz şekilde belli oldu. Bundan sonra Amerika’nın işbirliği yaptığı ülkelerin insan hakları ve demokrasi siciline eskisi kadar bile bakmayacağı belli oldu. Anlaşılan Washington’un radikal gördüğü unsurları kontrol altında tutan rejimler Beyaz Saray’da hüsnü kabul görecek.

Buna bir de İsrail’in güvenliği eklenince Washington gelen liderleri oturtacak yer bulamayacak. Ama her istediklerini verecek mi, o ayrı bir tartışma konusu. Çünkü yazılanlara bakılırsa Sisi övgü ve takdir dışında istedikleri pek alacağa benzemiyor. Krediyle yüksek teknolojili silah satışı yerine Sina’daki “köktencilere” karşı kullanılması daha çok işe yarayacak silahlara öncelik verileceği söyleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 481 Okunma Distopik bir geleceğe doğru… 14 Nisan 2024 | 115 Okunma Biraz nostaljinin kimseye zararı olmaz... 10 Nisan 2024 | 61 Okunma Eğer İstanbul’daysanız… 07 Nisan 2024 | 160 Okunma Hizmette aksama olmaması temennisiyle... 03 Nisan 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar