Bir terör saldırısının ardından

Türkiye bir terör saldırısıyla daha toplumsal fay hatlarından sarsıldı ama kırılmadı. Telin, telkin, tedbir ve biraz da sağduyuyla badireyi atlattı. Ancak terör saldırılarına hala açık olduğumuzu...

Türkiye bir terör saldırısıyla daha toplumsal fay hatlarından sarsıldı ama kırılmadı. Telin, telkin, tedbir ve biraz da sağduyuyla badireyi atlattı. Ancak terör saldırılarına hala açık olduğumuzu, kırılganlıklarımızı pekiştirecek eylem ve söylemlerden kaçınmak zorunda olduğumuzu unutmamamız gerek. Ne kadar kırılgan olursak terör örgütlerinin saldırılarına o kadar açık, o kadar davetkar oluruz.

Ayrıca tespitlerimizde de, beklentilerimizde de, önerilerimizde de gerçekçi olmamız şart. Terörizmin farklı türleriyle olan çok cepheli savaşımızda cephelerimizi genişletmeyi, hasım sayısını artırmayı değil, mümkün olduğu kadar çok ülke, kurum ve insanı yanımıza çekmeyi hedeflemeliyiz. IŞİD ve PKK’ya karşı fiilen sürdürdüğümüz mücadelenin yükünü paylaşmanın yollarını aramalıyız. Bu konuda da pragmatik davranmalıyız.

***

Türkiye hiç şüphesiz bu sorunun üstesinden gelecektir. Aksi zaten düşünülemez, koskoca bir ülke terör örgütlerine teslim olamaz. Fakat terör artık Türkiye’nin de, dünyanın da bir gerçeği haline gelmiştir. Bundan sonra hepimizin terörle birlikte yaşamak zorunda olduğumuzu anlamamız gerekmektedir. Hükümet ya da iktidar bloğu ne yaparsa yapsın, IŞİD, PKK ve diğerleri var oldukça, onlar istediklerini elde etmeye çalıştıkça, terör de onların yöntemi olarak var olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran saldırısının düşündürdükleri 17 Nisan 2024 | 387 Okunma Distopik bir geleceğe doğru… 14 Nisan 2024 | 115 Okunma Biraz nostaljinin kimseye zararı olmaz... 10 Nisan 2024 | 61 Okunma Eğer İstanbul’daysanız… 07 Nisan 2024 | 160 Okunma Hizmette aksama olmaması temennisiyle... 03 Nisan 2024 | 82 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar