Kimse mucize beklemesin

Türkiye’nin Suriye müdahalesi ve Musul sorununa verdiği tepki AB ve ABD’deki bazı kanaat önderlerinde rahatsızlık doğurdu. Onlar Türkiye IŞİD’e karşı savaşsın, ama kendi çıkarlarını...

Türkiye’nin Suriye müdahalesi ve Musul sorununa verdiği tepki AB ve ABD’deki bazı kanaat önderlerinde rahatsızlık doğurdu. Onlar Türkiye IŞİD’e karşı savaşsın, ama kendi çıkarlarını korumasın, Irak’ın geleceği üstünde söz sahibi olmasın, PKK’nın genişleme çabalarına ses çıkartmasın istiyorlar.

Yani Türkiye’den mucize bekliyorlar. Stratejik aklı biraz çalışan hiçbir devletin yapmayacağı bir şeyi Türkiye’den talep ediyorlar. PYD’nin çıkarlarının korunması için Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını önerenler dahi var. 

Oysa PKK’nın yaptığının onda birini bir başka örgüt kendi ülkelerinde yapsa, insanlarını öldürse, karakollarına bombalı araçlarla saldırsa, Türkiye’den bekledikleri “toleransın” binde birini o örgüte ve ona bu denli yakın akraba olan diyelim ki PYD’ye göstermezlerdi. Rojava’da demokrasi yeşeriyor diye methiyeler düzmezlerdi.

Onlar da şimdi Türkiye’nin yaptığını yaparlar, kurgulanmaya çalışılan oyunu bozmak için elindeki her türlü askeri, diplomatik ve istihbari imkanları kullanırlardı. Ortak bir geçmişleri olmadığı için büyük bir olasılıkla tarihten bahsetmezlerdi. Fakat sonunda yapacakları Türkiye’nin yaptığından farklı olmazdı.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dağ ancak fare doğurdu... 27 Mart 2024 | 195 Okunma Moskova saldırısının ardından… 24 Mart 2024 | 426 Okunma Netanyahu’yu kimse durduramayacaksa... 20 Mart 2024 | 177 Okunma Silah ticareti sadece ticaret mi? 17 Mart 2024 | 91 Okunma Yeni bir döneme doğru... 13 Mart 2024 | 175 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar