Büyüyünce ne olacaksın? - Terörist vuracağım! - İdamı getireceğim!

DAHA iki gün öncesi...Bir tanıdığın 11 yaşındaki oğlu büyüyünce ne olmak istediğini anlatıyor:“Büyüyünce terörist öldürmek istiyorum.”Sonra sözü Reina katliamına getiriyor...

DAHA iki gün öncesi...
Bir tanıdığın 11 yaşındaki oğlu büyüyünce ne olmak istediğini anlatıyor:
“Büyüyünce terörist öldürmek istiyorum.”
Sonra sözü Reina katliamına getiriyor ve “O teröristi vurmak isterdim. Keşke orada olsaydım, silahım olsaydı ve onu vursaydım.”
Ona dedim ki: “Bir insan başka bir insanı öldüremez.”
“Terörist bile olsa mı?” diye sordu.
“Evet” dedim, “Terörist bile olsa. Çünkü onun hesabını mahkemeler sormalı. Sen sokağa çıkıp ateş ederek adaleti kafana göre sağlayamazsın.”
Ona bunları söylerken hâlâ küçücük bir çocuğun bu tuhaf gelecek hayalini öğrenmenin şokunu üzerimden atmış değildim. Dehşete kapıldım.
Bir çocuk, büyüyünce olmak istediği kişiyi tarif ederken ‘öldürmek’ sözcüğünü cümle içinde kullanıyordu. Ve o çok çekici bulduğu şiddet ortamına kavuşmak için büyümeyi iple çekiyordu. Biz küçükken büyüyünce doktor, öğretmen, mimar falan olmak isterdik. Bir de bir astronot olma isteği furyası etrafı sarmıştı.
Büyüyüp birini öldürmeyi istemek –cani bile olsa- bizim listemizdeki şıklar arasında yoktu.
Zamanlar mı değişti, yoksa biz mi şiddete fazla bulandık?
*
Dün, CNN Türk’te mikrofon uzatılan bir kız çocuğu büyüyünce ne olmak istediği kendisine sorulduğunda “Büyüyünce Anayasa’yı değiştirip idamı getireceğim” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.114 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.374 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 220 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.598 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar