Cerattepe’de hukuka hile yapılıyor

CERATTEPE... Halkın doğasını talana karşı savunduğu 25 yıllık bir direniş... 61 avukat ve 760 müdahille açılan Türkiye’nin en büyük çevre davası... Bu cenneti korumak için verilen uzun...


CERATTEPE...

Halkın doğasını talana karşı savunduğu 25 yıllık bir direniş...

61 avukat ve 760 müdahille açılan Türkiye’nin en büyük çevre davası...

Bu cenneti korumak için verilen uzun soluklu mücadelede, gelin bandı bir ay öncesine saralım...

*

Trabzon Valisi, ağustos sonunda katıldığı bir panelde Cerattepe tartışması açılınca “Tüm engellerin kafasını koparacağız” dedi.

Geçtiğimiz hafta ‘ÇED olumlu’ raporunun yürütmesinin durdurulmasına dair karar çıkması beklenen duruşmadan bir gün önce Artvin Valiliği de il genelinde miting, yürüyüş ve oturma eylemi gibi etkinlikleri bir ay boyunca yasakladı.

Sanki çıkacak karar belliydi de önlemler alınmıştı bile...

Halk yasağı böyle okudu.

Duruşma kuşkuyu pekiştirdi. Ortada bilimsellikten uzak, eksik bir heyetle oluşturulmuş bilirkişi raporu vardı ama mahkeme, davacıların itirazlarına rağmen heyetten ek bir rapor istemedi.

Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan hâkime “Duruşma bitmeden, vereceğiniz kararı idareye bildirdiğinize dair duyumlarımız var” dedi. Ardından söz alan avukat Bedrettin Kalın ise “Sizden önce bu davaya bakan 3 hâkim ‘Bizi Cerattepe davası yüzünden görevden aldılar’ diyor. Siz bu dosyaya görevlendirilerek geldiniz. Kuşku uyandırıyorsunuz” dedi.

Bunlar bir hâkime söylenebilecek çok ağır sözler. Ama hâkim sustu. Başka biri “Bize ‘Bağımsız yargıya güvenin. Burada adil yargılama yapılıyor’ deyin. Bizi rahatlatın” dedi. Hâkim yine sustu.

En sonunda davacılara, dilerlerse reddi hâkim talebinde bulunabileceklerini söyledi. Ve reddi hâkim talebinde bulunuldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.117 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.376 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.600 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar