Hayat devam falan etmiyor!

HAYIR, hayat devam etmiyor. Ağzında tükürük kalmayana dek “Barış” sözcüğünü tekrar, tekrar ve tekrar telaffuz edenlerin... Acının, adaletsizliğin ortasında hâlâ umut dolu cümleler...

HAYIR, hayat devam etmiyor.

Ağzında tükürük kalmayana dek “Barış” sözcüğünü tekrar, tekrar ve tekrar telaffuz edenlerin...

Acının, adaletsizliğin ortasında hâlâ umut dolu cümleler kurabilenlerin tek tek veya topluca öldüğü, katledildiği bir yerde hayat devam etmiyor.
Benim için, devam etmiyor. Edemiyor.


*


Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin bir kültür mirasını koruma çağrısı yapmasının hemen ardından ensesine saplanan kurşunla öldüğü haberini aldığım bir cumartesi sabahı derin bir “Offf” çektikten sonra gün olağan akışında devam edemiyor.
Gidip bir Boğaz havası alamıyorum. Sokaktaki orkestranın ezgileri eşliğinde hülyalara dalamıyorum. Sinemaya gidip saçma bir film izleyemiyorum. Eş dostla buluşup incir çekirdeğini doldurmayacak konulardan konuşamıyorum. Bir parka oturup çocukların neşeli koşuşturmacalarını izleyemiyorum. İndirim mesajlarıyla telefonumu terörize eden markaların mağazalarından birine, kaç zamandır aklımdaki o lacivert atkıyı almaya gidemiyorum. 
İçimde giderek büyüyen, durmadan bastırmaya ve dönüştürmeye çalıştığım öfkemle oturup kalıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.114 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.374 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 220 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.598 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar