Alışverişin tasarımı

Tüketicinin kral olduğu bir çağda yaşıyoruz. Tüketiciler artık markalara eskisi kadar sadık da değil. Yapılan araştırmalara göre, mutsuz bir müşteri yaşadığı olumsuz deneyimi 20 kişiye kadar...

Tüketicinin kral olduğu bir çağda yaşıyoruz. Tüketiciler artık markalara eskisi

kadar sadık da değil. Yapılan araştırmalara göre, mutsuz bir müşteri yaşadığı olumsuz deneyimi 20 kişiye kadar anlatabiliyor (ki sosyal medya yoluyla siz bunu 10'la çarpın); mutlu bir müşterinin anlattığı kişi sayısı ise en fazla 6.
Markaların müşteri beklenti ve ihtiyaçlarını çok iyi anlamaları artık bir zorunluluk. Kilit kavram da "müşteri deneyimi".
Bu deneyimi tasarlayan ajanslar var.
Araştırmacılar, mimarlar, endüstriyel tasarımcılar, iletişimciler, grafik tasarımcılar ve kullanıcı tasarımcılarından oluşan I-AM bunlardan biri. Londra, İstanbul, Mumbai ve Dubai'de 4 ofisi var.
Fiziki mekan, yani bir mağaza, banka şubesi veya dijital kanalların müşteri deneyimini odağına oturtan I-AM'den öğrendiklerimi anlatacağım size.

* * *

Müşterinin mağazalara girdiği andan çıktığı ana kadar deneyimi tasarımla sağlanıyor. Bu deneyim doğru kurgulanırsa perakendeciler için başarıyı getiriyor.
İnsanların satın alma kararlarında en önemli etkenin fiyat olduğunu sanırız. Oysa, tüketicilerin yüzde 70'i satın alma kararlarını yaşadıkları deneyimlere göre veriyorlar. Hatta yüzde 81'i daha iyi bir deneyim için daha fazla ödemeye bile hazır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.117 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.376 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.600 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar