Hatay’a renk geliyor

Giderek insandan uzaklaşan, birkaç metrekare yeşile bile hasret bırakan, doğayla ancak refüjlerde buluşan şehirlerde yaşıyoruz. Tarihi dokunun her geçen gün biraz kaybolduğu, gökdelenlerin gölgesinde güneşe ve...

Giderek insandan uzaklaşan, birkaç metrekare yeşile bile hasret bırakan, doğayla ancak refüjlerde buluşan şehirlerde yaşıyoruz.

Tarihi dokunun her geçen gün biraz kaybolduğu, gökdelenlerin gölgesinde güneşe ve renge hasret kaldığımız şehirlerde.
Sadece bize de has değil bu durum; dünyanın pek çok yerinde şehirlerde yaşamını sürdüren insanların hayatında en fazla yer kaplayan renk gri.
AkzoNobel Marshall tam da bu yüzden dünya çapında 'Renk Hareketi'ni (Let's Colour) yaygınlaştırıyor.
Bu proje insanlara, yaşadıkları alanları bir damla boya ile yenilemek ve hayatı renklendirmek için ilham veriyor.
Gri ve kasvetli alanları renkli hale getiren Renk Hareketi tüm dünya insanlarına "Birlikte, istediğimiz her şeyi değiştirebiliriz. Hepimize ilham vermesi gereken gücü gösterecek basit bir boya damlasını hep birlikte ekleyebiliriz. Bu sizin yatak odanızın duvarı veya okulunuz olabilir, fark etmez. Herkes bunun bir parçası olabilir" diye sesleniyor.
AkzoNobel'in dünya çapında sürdürdüğü 'İnsan Şehirler' adlı girişim dünyada kentsel toplulukları geliştirmenin, canlandırmanın ve bu topluluklara hayat vermenin altı yolu olduğunu öne sürüyor: Şehirler daha renkli olmalı. Kentsel miras sahiplenilmeli. Şehirlerin canlanabilmesi için insanlar birbirleriyle bağ kurabilmeli. Eğitim bir kentin can damarı olmalı. İnsanların dinlenebileceği ve spor yapabileceği alanlar olmalı. Kentsel tasarım iklim değişikliğini dikkate almalı.
Türkiye'de Marshall tarafından 2010'da Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Sokağı'nda başlatılan Renk Hareketi, Yıldız Sarayı, Manisa'nın Kula ilçesi, Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi ve Kastamonu'ya ulaştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.117 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.376 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.600 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar