Savaş mutluluğu!

Hükümetin halen hazırlanmakta olan yeni bir KHK ile silah ruhsatı alınmasını kolaylaştıracağı bildiriliyor.Bu haber tam da AKP’nin kendi taraftarlarını silahlandırdığı haberlerinin üzerine...

Hükümetin halen hazırlanmakta olan yeni bir KHK ile silah ruhsatı alınmasını kolaylaştıracağı bildiriliyor.
Bu haber tam da AKP’nin kendi taraftarlarını silahlandırdığı haberlerinin üzerine geliyor.


Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek bir televizyon yayınında ifşa etti:
“Muazzam bir silahlanma oldu. Pompalı tüfeği alan evine atıyor.”
Rize Valisi Erdoğan Bektaş silahlanmaya karşı olduğunu, silah ruhsatı isteyenlerin engellenmesi gerektiğini söylerken ne demişti:
“Manisa’da iki yılda verdiğim silah ruhsatının beş katını Rize’de üç ayda verdim...”
Edirne Valiliği’nin silah ruhsatı isteyenlerden Valiliğin uygun gördüğü dernek ve vakıflara 10 bin liraya kadar varan miktarlarda bağış yapmasını istediği, bu bağışı yapanlara ruhsatı verdiği gazetelerde yer alıyor.
“Osmanlı Ocakları 1453” adını taşıyan AKP yandaşı örgütler silahlanma çağrısı yapıyor, ölmek ve öldürmekten söz ediyor. İlginç olan hükümetten ya da AKP örgütlerinden bu silahlanma hamlesine karşı bir yalanlama veya eleştirinin gelmiyor oluşu...
Bu yoldan nereye varılır? İç savaşa...
Bir devlet büyüğünün “İç savaş patlarsa ezer geçeriz” dediği rivayet edilirken... Ali Sirmen dostumuz sütununda iç savaşın sürdüğü ülkeleri hatırlatıyor...
Libya, Suriye, Irak, Yemen vb... İç savaşın taş taş üzerinde bırakmadığı bu ülkelerde mutlu olan grup veya parti var mı?
Ya “Bu iç savaşı ben kazanır ömür boyu mutlu yaşarım” diyebilen?

Başkanlık kebabı!

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Trakya Üniversitesi akademik yıl açılışında yeni anayasa ve başkanlık sistemi hakkında konuşuyor. Diyor ki:
“Bizim önerdiğimiz model üniter başkanlık... Çift meclis meselesi var Amerika’da, bizim önerimiz tek meclis. ABD’de iki turlu seçim olur, Türkiye’de tek dereceli iki turlu seçim yapılacak.”
Şentop’un konuşmasından elde hazır bir başkanlık sistemi taslağı olduğu anlaşılıyor. Neden açıklanmıyor bu taslak? 2012 yılında Meclis’e sunulan bir taslak var. Sanılır ki AKP o taslağı Meclis’e yeniden getirecek... Demokrasiyle ve hukukla ilgisiz bir taslaktır o... Adı Türk Tipi Başkanlık sistemi... SBF öğretim üyesi Doçent Murat Sevinç adı başkanlık olan sistemin başkanlıkla ilgisini özel bir örnekle anlatıyor:
“1990’larda Londra’daki bir Türk lokantasının yemek listesinde İskender kebap bulunurdu. Tavuk etiyle yapılıyordu. Etin altındaki ekmek, pide değildi. Yanına yoğurt konulmuyordu. Erimiş tereyağı da gezdirilmiyordu. Neymiş efendim, İngiliz’in damak tadına uygun kebap böyle olurmuş.
Eh İngiliz de yemesin o zaman, şart mı? Ya da sen aslını yap, o karar versin. Hayır, lokantanın patronu çok bilmişin biriydi ve ‘Bir halta benzemiyor’ denildiğinde de pek sinirlenirdi.
İşte o lokantanın garsonları, İskender olmayan ama İskender adı verilmiş o tuhaf kebabı, İskender zannederek yiyiveren İngiliz’e servis ederdi.”

ROMA

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1915 GERÇEĞİ... 25 Nisan 2024 | 280 Okunma KADER DEDİĞİN 23 Nisan 2024 | 103 Okunma SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 179 Okunma ESKİ GÜNLER! 11 Nisan 2024 | 95 Okunma Sessiz olun... 09 Nisan 2024 | 122 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar