Adli yıl sorunu!

Yeni adli yıl açılış töreninin Eylül’ün ilk günü Beştepe’de yapılmasına ilişkin tartışmalar sürüyor.Yargıtay Başkanlığı, daha önce törenin bir otelde...

Yeni adli yıl açılış töreninin Eylül’ün ilk günü Beştepe’de yapılmasına ilişkin tartışmalar sürüyor.
Yargıtay Başkanlığı, daha önce törenin bir otelde yapılmasını kararlaştırmış, davetiyeleri göndermişti. Sonradan ani bir değişiklikle törenin Beştepe’ye alındığını bildirmişti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da tartışmalara katılmış ve şöyle demişti:
“Adli yıl açılış törenlerinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılması, yargı gelenek ve etiğine, kuvvetler ayrılığı ilkesine, parlamenter demokratik rejimin özüne aykırıdır. Gelenekleri bozmak, kurumları yıpratır, sistemi bozar. Bu yanlıştan vakit varken derhal dönülmelidir.”
Tezcan bunu söylerken biz de sormuştuk:
- Peki açılışa davetli olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu törene katılmayacak mı?
Bülent Tezcan dün arayarak kesin konuştu:
- Genel Başkan eğer tören yeri değişmezse açılışa katılmayacak, dedi.
Peki Barolar Birliği ne yapacak? Bu konuda dün Başkan Metin Feyzioğlu önceki açıklamalarını da kapsayan bir not gönderdi. Özetle dediği:
“Törenin yapılacağı yerin adresi konusunda elimizdeki resmi bilgi, bir otelin kongre salonudur. Bunun dışında bize ulaşan resmi bir bilgi ve alınmış bir yönetim kurulu kararımız da yoktur. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını kamuoyunda sorgulatarak zarar verebilecek başka bir organizasyonu doğru bulmayız...”
Yargıtay törenin yerini değiştirmezse bir fiyasko yaşanacağa benziyor...

Cerablus’a doğru!

Türk ordusu Cerablus’a doğru ilerlerken...
Cumhurbaşkanı dün “Bırakın, Suriye’yi kimin yöneteceğine Suriye halkı karar versin” deyiverdi.
Beş yıl önce bunu söyleseydi... Ankara, Esad’ı alaşağı etmek için terör örgütlerini destekleyecek yerde onun ülkesinde istikrarı sağlamasına omuz verseydi. Ne PYD çıkardı ortalığa ne IŞİD ne de Suriye bugünkü gibi bir terör ve savaş bataklığı haline gelirdi.
Bugün Cerablus - Mare hattına hakim olmak için askeri operasyon yapılmasından başka çare kalmamış olabilir.
Ama unutmayalım, adımımızı bu bataklığa bir kere attıktan sonra oradan kurtulmak kat kat zor olacak. Şu anda Cerablus harekâ-tına ne Rusya ne ABD tarafından bir itiraz yok. Hatta destek var. Peki ya sonrası... Güvenlik uzmanı Mete Yarar diyor ki:
- Asıl sorun IŞİD’den temizlenen alanın elde tutulması. Bu konu biraz soru işareti. Yani ele geçirilen bölgelerin elde tutulması önemli ve geniş bir coğrafya olduğu için de sorunlu.
IŞİD’in ardından hesaplaşma sırası PYD’ye gelecek. Şimdilik arkamızda gibi duran ABD yarın ne tavır alacak bilemezsiniz. Bu arada doğal olarak hem IŞİD hem PKK sınırlarımız içinde terör faaliyetini arttıracak. IŞİD Türkiye içinde de güçlü, üstelik kayırılan bir terör örgütü.
Cerablus’a birlikte girdiğimiz ÖSO ise şimdiye dek hiç başarı kazanamamış bir başıbozuk ordusu.
İşimiz bundan sonra daha zor...

FOYA

Sağlık Bakanlığının “menzil” tarikatının üssü haline geldiği, diğer bakanlıklarda da çeşitli tarikatların at oynattığı açık açık konuşuluyor. Hükümetten yalanlama gelmiyor.
Çünkü AKP siyaseti tarikat ve cemaatlerden besleniyor.
İktidar partisi IŞİD’e karşı bile tam cephe alamıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 172 Okunma ESKİ GÜNLER! 11 Nisan 2024 | 91 Okunma Sessiz olun... 09 Nisan 2024 | 119 Okunma ÖĞRENCİLER İÇİN 06 Nisan 2024 | 137 Okunma Bundan sonrası 04 Nisan 2024 | 236 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar