Kimin ülkesi...

Yazar Tezer Özlü’nün bir sözü geçiyor Twitter’dan: “Burası bizim değil, bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi” Bir başka mesaj herkesin içinden geçeni seslendiriyor: “Bir...

Yazar Tezer Özlü’nün bir sözü geçiyor Twitter’dan:

“Burası bizim değil, bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi”

Bir başka mesaj herkesin içinden geçeni seslendiriyor:

“Bir günümüz bile rahat, bir günümüz bile huzur içinde geçmeyecek mi?”

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve bir polis memurunun şehit olduğu haberi güne damgasını vuruyor.

Cinayet bir provokasyon izlenimi veriyor ilk anda. Ama gerçekte ne olduğunu bilemezsiniz. Çünkü iktidar ve devlet, hem kontrolü hem inandırıcılığını kaybetmiş durumda. 

Çözüm sürecinde (iki yıl önce)şehirlerin PKK işgaline teslim edilmesi... 7 Haziran seçimlerinden sonra çatışmaların hızlanmasında siyaset adına yarar görülmesi... Çözüm sürecinin rafa kalkması, PKK’nın çatışmaları başlatması... Kaos 1 Kasım’da seçimle birlikte şıp diye bitecek miydi? Bitmedi elbet. Yeni arızalar baş gösterdi. Rus uçağının düşürülmesi hepsinin üzerine tüy dikti.

Bir yandan Cemaat’le mücadele ediyorsunuz, bir yandan PKK ile. Bir yandan Suriye’de Esad’ı devirmeye sıvanmış batağa saplanmışsınız. Bir yandan medya ile savaşıyor, hukuku çiğniyorsunuz.

Bir iktidar enerjisinin adeta tamamını kendi yarattığı sorunlarla savaşmaya ayırıyorsa.

Hele de bu, birkaç hamle ötesini görebilecek yetenekten yoksun bir iktidarsa... İpin ucunu katiyen yakalayamaz. Biz tekrar soruya dönelim:

Bir günümüz bile rahat, ölümsüz, olaysız geçmeyecek mi?   

Amerikan pususu!

Haber dün Hürriyet’teydi;

“ABD askerleri IŞİD’le mücadele eden Kürt güçleri eğitmek üzere Kobani’ye girdi.

Kürt kaynaklar, ABD askerlerinin Cerablus ve Rakka’ya yapılacak saldırıların planlanmasına yardımcı olacağını belirtti.”

ABD sonunda Cerablus’u PYD’ye teslim edecek, Kürt koridorunun eksik parçasını tamamlayacak hiç kuşkunuz olmasın... Bu konuda Rusya’nın desteğini de almış görünüyor...

Bu arada geçen perşembe günü bir Rus general Rus uçağının düşürülmesi için Türkiye’nin pusu kurduğunu söyledi. İddia ciddi olabilir mi? Bir biçimde mümkündür. Bakınız Putin ne diyordu:

- Bizim ABD ile bu tür olayların olmaması için anlaşmamız var... Biz operasyonlarımıza ilişkin uçuş bilgilerimizi ABD’ye iletiyoruz, onlar da koalisyon ülkeleriyle paylaşıyor. Düşürülen uçağın uçuş bilgileri de bildirilmiş olmalıdır...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
KADER DEDİĞİN 23 Nisan 2024 | 100 Okunma SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 177 Okunma ESKİ GÜNLER! 11 Nisan 2024 | 93 Okunma Sessiz olun... 09 Nisan 2024 | 122 Okunma ÖĞRENCİLER İÇİN 06 Nisan 2024 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar