Düşünme zamanı!

Türkiye neden Yunanistan veya bir başka ülkenin hava sahasını işgaline ses etmiyor da bu alanı 17 saniye işgal eden Rus uçağını düşürüverdi? Türkiye’ye zarar vermeyeceği açık...

Türkiye neden Yunanistan veya bir başka ülkenin hava sahasını işgaline ses etmiyor da bu alanı 17 saniye işgal eden Rus uçağını düşürüverdi?

Türkiye’ye zarar vermeyeceği açık olan uçağın düşürülmesi şart mıydı?

Rusya’nın görüşü... Bu konuda ABD ve NATO çerçevesinde karar alındığı, Türkiye’nin bu kararı uyguladığı yolunda... Ankara, uçak düşürme olayında ihlal kadar Türkmenleri koruma çabasını da açığa vuruyor.

Peki sonuç? Türkmenler düne göre daha mı güvende? Orayı bırakalım.. Türkiye daha mı güvende?

Suriye’deki savaş uçağı sayısını 34’ten 69’a çıkarmış olan Rusya şimdi Lazkiye’deki Hmeymim hava üssüne 400 km menzilli S-400 hava savunma füze sistemi yerleştiriyor. S-300 füzeleriyle donanmış Moskova kruvazörü de Lazkiye açıklarına geldi veya gelmek üzere. Ruslar burnumuzun dibine askeri yığınak yapmak yolunda muazzam bir fırsat yakaladılar.Bunu kullanıyorlar. Sınırımızı geçen yardım TIR’larını vurarak Türkiye’nin sınırdan dışarı başını uzatmasına bile izin vermeyeceklerini anlattılar. Bu durumda güvenli bölge planlarımız suya düştüğü gibi Cerablus hattını PYD’ye karşı savunma planlarımız da işlemez oluyor. Kürt koridorunun önündeki engeller kalkıyor.

Sınırda bir uçak düşürmenin muhtemel sonuçları hiç akla gelmemiş anlaşılan!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 174 Okunma ESKİ GÜNLER! 11 Nisan 2024 | 93 Okunma Sessiz olun... 09 Nisan 2024 | 119 Okunma ÖĞRENCİLER İÇİN 06 Nisan 2024 | 137 Okunma Bundan sonrası 04 Nisan 2024 | 236 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar