Bay Çamdeviren!

Şu sözler CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’e ait: “Dört siyasi partinin kabul ettiği 62 madde var. İçinde bu da (milletvekili yemini de) var. Dört parti olarak altına imza koyduğumuz 62 maddeyi Meclis’e getirip geçirelim....

Şu sözler CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’e ait:

“Dört siyasi partinin kabul ettiği 62 madde var. İçinde bu da (milletvekili yemini de) var. Dört parti olarak altına imza koyduğumuz 62 maddeyi Meclis’e getirip geçirelim. Milletvekili yemini tartışması da böylece ortadan kalkmış olur.”

Aşağıdaki sözler de, 24. dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda görev alan eski CHP Milletvekili Atilla Kart’a ait. Dün, sorumuz üzerine dedi ki.

“Bir kere dört partinin üzerinde anlaştığı maddeler içinde milletvekili yemini yok. İkincisi; dört partinin kabul ettiği 62 maddeyi Meclis’e getirelim demek hukuken olacak şey değildir. Anayasa’nın bütününü bir kenara bırakır, bu 62 maddeyi onaylarsanız kendi içinde tutarsız bir metin ortaya çıkar. Bu konuları bilen insanların konuşması daha doğru olur kanaatindeyim.”

* * *

Gürsel Tekin’in devirdiği çamlar bu kadarla kalmıyor. Önceki gün olağan kurultay için tarih açıklıyor; Kurultay 16 - 17 Ocak’ta yapılacak, diyor.

Oysa kurultay tarihini Parti Meclisi yarınki toplantısında kararlaştıracaktı. Gürsel Tekin’in:

“Kemal Bey kendi başına karar alamaz, onun için benim yanında olmam lazım” sözlerini bu sütunda yazdık. Yalanlanmadı. Anlaşılan Parti Meclisi de tek başına karar alamıyor, o yüzden Gürsel onların yerine önceden karar alıyor! 

Çileli bir yol!

Bugün Öğretmenler Günü... Öğretmenler, binbir çile içinde. Üniversite bitirip öğretmenlik bekleyen adayların sayısı yaklaşık 400 bin civarında..

Öğretmen olmak için şu aşamalardan geçmek gerekiyor :

1. Eğer öğretmen adayı, eğitim fakültesi mezunu olmayıp fen-edebiyat fakültesi mezunuysa, öncelikle formasyon eğitimi alması gerekiyor. Geçen yıl 40 bin olan formasyon kontenjanı, bu yılYÖK tarafından 15 bine düşürüldü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ali Sirmen Bir anıt adam 19 Mart 2024 | 131 Okunma Nükleer bomba 16 Mart 2024 | 167 Okunma Kadın Yönetirse 14 Mart 2024 | 173 Okunma DEM SİLAHI 12 Mart 2024 | 307 Okunma OKUL ÇEŞMESİ 09 Mart 2024 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar