ABD faturası!

Irak’ta ABD’nin kuyruğuna takıldık. Sonuç; Irak, Amerika’nın istediği şekilde bölündü, istikrarsızlaştı. Kürt devleti komşumuz oldu.Aynı şeyi Libya’da yaptık. Sonuç;...

Irak’ta ABD’nin kuyruğuna takıldık. Sonuç; Irak, Amerika’nın istediği şekilde bölündü, istikrarsızlaştı. Kürt devleti komşumuz oldu.
Aynı şeyi Libya’da yaptık. Sonuç; müteahhitlik hizmetlerinden gelen milyarlarca dolardan olduğumuz gibi Libya’yı da kendimize düşman ettik.
Akıllanmadık, aynı yanlışı Suriye’de tekrarladık. Sonuç; güney sınırımızda kimin eli kimin cebinde... Hangi bölge hangi terör örgütünün yönetiminde, belli değil. 2 milyonu bulan Suriyeli mültecinin yarattığı ekonomik ve sosyal sorunlar da cabası.
Başımızda, büyük ölçüde ABD patentli bir PKK belası vardı. Onunla doğru düzgün baş edemezken yine ABD’nin peşine takıldık, IŞİD’e saldırarak yeni bir cephe açtık.
İlk sonuç; IŞİD’in denetiminde olduğu söylenen Suriye topraklarından açılan ateş sonucu bir askerimiz öldü, biri kayıp.
PKK terörü can almaya devam ederken... IŞİD Türkiye’deki uyuyan hücrelerini harekete geçirir de metropollerde bombalar patlar korkusu da artarak sürüyor.
Bu gelişmelere seyirci kalan Meclis dün muhalefetin de desteğiyle sınır ötesi önergesine olumlu oy verdi.
Özetle; iflas eden politikalara devam...Çünkü Meclis’teki partilerin ABD kuyruğundan ayrılacak gücü yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ali Sirmen Bir anıt adam 19 Mart 2024 | 131 Okunma Nükleer bomba 16 Mart 2024 | 167 Okunma Kadın Yönetirse 14 Mart 2024 | 173 Okunma DEM SİLAHI 12 Mart 2024 | 307 Okunma OKUL ÇEŞMESİ 09 Mart 2024 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar