Lagaluga siyaset

Şehit haberleri üçer üçer geliyor. Bir gün önce Doğubayazıt’tan... Dün Şırnak’tan...Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan güvenlik güçlerinin batıdaki milyonlarca...

Şehit haberleri üçer üçer geliyor. Bir gün önce Doğubayazıt’tan... Dün Şırnak’tan...
Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan güvenlik güçlerinin batıdaki milyonlarca yakını, her an bir felaket haberi alma tedirginliğiyle uykusuz yaşıyor.
Haberler hem yürek yakıyor, hem acizlik beyanı oluyor.
Terörist yol kesiyor, araç yakıyor, karakol bommbalıyor, petrol hattını havaya uçuruyor, asker öldürüyor... Devlet ortada yok.
Doğubayazıt’ta iki tonluk patlayıcı taşıyan traktör jandarma karakoluna girip patlatılıyor. Personel bahçeye yabancı araç sokmamak konusunda bile uyarılmamış anlaşılan. Üç yıl önce Oslo görüşmelerinde MİT yetkilisi Afet Güneş, PKK temsilcilerine ‘Metropolleri bombalarla doldurduğunuzu biliyoruz’ demişti. Biliniyordu da arandı mı o depolar? Hani nerede?
Şehitler üçer üçer geliyor. Karşılığında uçaklar meçhul hedeflere kör atışlar yapıyor. Hava bombardımanıyla yer savaşında sonuç alınmayacağını bir tek bizimkiler öğrenemedi anlaşılan. Üstelik terörist sınır dışında değil. Sınırın içinde. Ne var ki devlet, sınırın içinde karakoldan dışarı başını uzatamıyor.
Terörü tırmandırarak oy artırmayı düşünen varsa fena yanılacaktır.
Ülkeyi kan çanağına çevirdiniz diye kimse size fazladan oy vermez.


Yöntemlerimiz!!

Terörle mücadelede bizim başka ülkelerde eşine pek rastlanmayan yöntemlerimiz var. Ne mi onlar? Buyurun.
1)Terör tehdidi nedeniyle herhangi bir yerdeki toprağımızı, o toprağımız üzerindeki bir emaneti koruyamayacağımızı anladığımız an.... Oraya aniden bir gece operasyonu düzenler, emaneti bulunduğu yerden alır, güvenli bölgeye kaçırırız. Süleyman Şah Türbesi operasyonunda destan yazarak uyguladığımız bu yöntemin adı; Kaçır - kurtul yöntemidir.
2) Teröristler karayolunu ikide bir kesip kimlik kontrolü mü yapıyorlar, araçları mı yakıyorlar? Ve siz devlet olarak bunu bir türlü önleyemiyor musunuz? O zaman ne yapıyoruz? Yolu devlet olarak tamamen kapatıyoruz. Trafik olmayınca teröristlerin orada eylem yapmasının mantığı kalmıyor. Sonuç; yol bir anda terörden ve teröristlerden temizleniyor! Geçen yıl Bingöl - Diyarbakır, birkaç gün önce de Tunceli - Erzincan karayolunda uygulanan bu yöntemin adı “Kapat - kurtul yöntemi” dir.
3) Teröristler eylemin ardından hemen en yakındaki dağa (Örneğin Ağrı Dağı’na) mı kaçıyorlar? Ve siz onları takip edemiyor musunuz? O zaman ne yapıyoruz? Dağı geçici güvenlik bölgesi ilan edip (teröristler dışında) herkese yasaklıyoruz. Buna da “Yasakla - kurtul yöntemi” diyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 174 Okunma ESKİ GÜNLER! 11 Nisan 2024 | 93 Okunma Sessiz olun... 09 Nisan 2024 | 119 Okunma ÖĞRENCİLER İÇİN 06 Nisan 2024 | 137 Okunma Bundan sonrası 04 Nisan 2024 | 236 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar