ÖSYM hak yeme!

ÖSYM bir zamanlar Türkiye’nin en ciddi ve güvenilir kurumlarından biriydi. Yaptığı sınavlarla ilgili kafalarda hiçbir soru işareti kalmaz, sonuçların düzgün ve adil olduğu herkes tarafından peşinen kabul...

ÖSYM bir zamanlar Türkiye’nin en ciddi ve güvenilir kurumlarından biriydi. Yaptığı sınavlarla ilgili kafalarda hiçbir soru işareti kalmaz, sonuçların düzgün ve adil olduğu herkes tarafından peşinen kabul edilirdi.
ÖSYM 2010 yılında dinamitlendi. Bir kopya kumpası düzenlenerek kurumun 36 yıllık mensubu ve Başkanı Ünal Yarımağan yerinden oynatıldı. İktidar kurumun başına kendi adamlarını getirdi. Ve o gün bugündür skandalsız tek bir sınava rastlanmıyor. Sınavlarda hak yenmediğine kimse inanmıyor. Son KPSS’de bir iki değil tam 12 soru iptal edildi. Hatasız bir sınav düzenlemek bu kadar mı zordur? Belli ki sınavların düzgün olması istenmiyor. Bilerek hata yapılıyor.
Peki sebep? Eğitim sendikalarının başkanlarına göre amaç ÖSYM’yi itibarsızlaştırmak, sınavsız alımları özendirmek, böylece kadrolaşmayı kolay hale getirmektir. CHP’ li Muharrem İnce Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması için bir soru önergesi verdi. Önergedeki 2. soru şu:
“3 Kasım 2015’ten bu yana ÖSYM’nin yaptığı sınavlar içinde hatalı soru sorulmayan, soruların önceden sızdırılmadığı herhangi bir sınav olmuş mudur? Olmuş ise bu başarının sahipleri ödüllendirilmiş midir?”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 172 Okunma ESKİ GÜNLER! 11 Nisan 2024 | 91 Okunma Sessiz olun... 09 Nisan 2024 | 118 Okunma ÖĞRENCİLER İÇİN 06 Nisan 2024 | 133 Okunma Bundan sonrası 04 Nisan 2024 | 236 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar