Terörle ne dansı!

Başbakan Davutoğlu bilanço veriyor: “7 Haziran’dan itibaren 657 terör olayı, 25 ilde güvenlik güçlerine saldırı oldu, 11 güvenlik görevlisi, 41 vatandaş hayatını kaybetti. 15 baraja saldırı...

Başbakan Davutoğlu bilanço veriyor: “7 Haziran’dan itibaren 657 terör olayı, 25 ilde güvenlik güçlerine saldırı oldu, 11 güvenlik görevlisi, 41 vatandaş hayatını kaybetti. 15 baraja saldırı düzenlendi, 20 araç yağmalandı, 335 araç yakıldı”
Davutoğlu bu bilançonun ardından yüreklere su serpiyor:
- Bizim kararlılığımızı test etmesinler.
Vazgeçtik testlerden... Yukardaki adam öldürme, araç yakma, karakol veya kışla saldırılarıyla ilgili kaç kişi yakalandı?
Sizin terörle mücadele yönteminiz hangi mantığa dayanıyor?
Uçaklar veya uzun menzilli toplarla sınır ötesine körlemeden ateş ediliyor. Bunun karşılığında da teröristler Doğu ve Güneydoğu illerimizde sokakta adam vuruyor, kamyon yakıyor, kışla tarıyor.
Geçmişte PKK sınırdan girer, eylem yapar, dönerdi. Sınır ötesi operasyonların bir anlamı vardı. Şimdi ise militanlar çözüm süreci sayesinde illere, ilçelere yerleşmiş durumda. Bu eylemleri yapanlar yurtdışına kaçmıyor. Hepsi yurtiçinde. Yakalayabiliyor musunuz?
Biz yakalandıklarını duymuyoruz...
Zaten o bölgede ne güvenlik güçleri, ne mahkemeler çalışıyor...
Eğer yakalayamayacak, askeri, polisi koruyamayacak durumda iseniz.. Neden önlemlere ve mücadeleye sınırın bu tarafından başlamadınız?
Bunlar PKK saldırılarını izlerken hemen akla geliveren sorular...

KURBA
Kadıköylüler bir mikrop üretim merkezi haline gelen Kurbağalıdere’nin durumunu protesto için bu akşam sokağa çıkıyor. Kadıköy Belediyesi’nin de desteğiyle Saat 19’da Yoğurtçu Parkı’ndan başlayacak bir yürüyüş düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi ıslah çalışması yapar gibi yapıyor. Hiçbir şey yapmıyor.
Dereyi kurtarma formülünü orada sandalcılık yapan bir gariban dün bize şöyle fısıldıyor:
“Bak abi bu derenin kenarında boydan boya Fenerbahçe Stadı ve antrenman tesisleri var.
Mikrop en çok sporcu ve seyircileri etkiliyor. Ama Fenerbahçe bu konuya hiç el atmıyor. Aziz Yıldırım isterse bu konuyu bir haftada halleder... Siz Aziz Bey’i harekete geçirin yeter.”
Adam doğru söylüyor. Aziz Bey nerelerde?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
KADER DEDİĞİN 23 Nisan 2024 | 103 Okunma SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 177 Okunma ESKİ GÜNLER! 11 Nisan 2024 | 94 Okunma Sessiz olun... 09 Nisan 2024 | 122 Okunma ÖĞRENCİLER İÇİN 06 Nisan 2024 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar