Süreç yavşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinden sadece 4 gün sonra, 11 Haziran günü ne demişti?“Herkes egolarını bir yana bırakıp hükümeti kurmalı. Egolar bir yana bırakılmazsa bu süreç uzar....

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinden sadece 4 gün sonra, 11 Haziran günü ne demişti?
“Herkes egolarını bir yana bırakıp hükümeti kurmalı. Egolar bir yana bırakılmazsa bu süreç uzar. Ülkeyi hükümetsiz bırakanlar bunun hesabını veremez.”
Aynı Erdoğan bundan birkaç gün sonra ne demişti?
“Hükümeti kurma görevini Meclis Başkanlığı seçimini beklemeden vereceğim iddiası doğru değildir.”
Bu konuşmasından birkaç gün sonra süreci daha da uzatacağını şu sözlerle dile getirmişti.
“Hükümeti kurma görevini Meclis Başkanlık Divanı oluştuktan sonra vereceğim.”
Cumhurbaşkanı süreci böyle uzatırken AKP’li Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ne yaptı? Danışma Kurulu’nu toplantıya çağırmak için tam bir hafta bekledi.
AKP de üzerine düşeni yaptı. CHP ve MHP’nin aksine, Meclis Başkanlık Divanı adaylarını hâlâ belirleyip Meclis Başkanlığına bildirmedi.
Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, AKP Grubu böylesi rol paylaşımıyla süreci neden uzattıkça uzatıyorlar? Bir; nasıl olsa iktidar ellerinde, bir başkası yetkiyi ele geçirip hesap sormuyor... İki, siyasi nezaket gibi bir dertleri olmadığı için atamaları istedikleri gibi yapıyorlar... Üç, kamuoyuna “bakın koalisyon bu ülkede yürümüyor” mesajı verdiklerini düşünüyorlar. Aceleleri yok!


Hüseyin Sağ...
Hüseyin Sağ, tanırsınız veya tanımazsınız, İstanbul için çok önemli bir isimdir...
Kadıköy ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesidir...
İstanbul’da tüm önemli imar yolsuzluklarının takipçisidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1915 GERÇEĞİ... 25 Nisan 2024 | 254 Okunma KADER DEDİĞİN 23 Nisan 2024 | 103 Okunma SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 178 Okunma ESKİ GÜNLER! 11 Nisan 2024 | 94 Okunma Sessiz olun... 09 Nisan 2024 | 122 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar