“Sorunlarla evliyiz”

Yazar ve Şair Murathan Mungan, “Güne Söylediklerim” adlı son kitabında yer alan bir konuşmasında ortak sıkıntımıza değiniyor. Bakın ne diyor:***“Ahmet Hamdi Tanpınar, ‘Ne yazık ki bu memleket...

Yazar ve Şair Murathan Mungan, “Güne Söylediklerim” adlı son kitabında yer alan bir konuşmasında ortak sıkıntımıza değiniyor. Bakın ne diyor:
***
“Ahmet Hamdi Tanpınar, ‘Ne yazık ki bu memleket kendisinden başka hiçbir şeyle ilgilenmemize müsaade etmiyor’ der. Ne yazık ki Tanpınar’dan bu yana ülkemizin gündemi pek fazla değişmedi. Ne iş yaparsak yapalım yine ‘asıl işimiz, nikâhlı eşimiz’ Türkiye’nin sorunları oluyor. Kendi mesleğimiz, temel uğraşımız da dahil olmak üzere, neredeyse her şeyle ancak metreslik düzeyinde ikincil bir ilişki kurabiliyoruz. Çünkü hepimiz öncelikle Türkiye’nin sorunlarıyla evliyiz.
***
Memleketteki bütün sorunlar yıllardır halledilmemiş uzatmalı gerçekler olduğu için sevgili ülkemiz pek de yeni şeyler söylenmesine izin vermiyor. Bakın yıllardır halâ düşünce özgürlüğü, insan hakları, üniversite özerkliği falan diyoruz. Memleket yeni dertler edinmemize bile izin vermiyor. Bugüne değin çoktan çözülmüş olması gereken sorunların etrafında dolanıp duruyor, çağın takviminin gerisinden yürüyoruz. Pençesine kıstırıldığımız temel sorunlar değişmediği sürece ürettiğimiz sözler de ne yazık ki aynı repertuvardan beslenmekten kurtulamıyor”
Sonuç... Hep birlikte cahilleşiyor, sığlaşıyor, daralıyoruz...

MHP
Devlet Bahçeli’nin manevrasıyla... Meclis Başkanlığına AKP’li İsmet Yılmaz seçildi.
Bahçeli seçim kampanyasında Erdoğan ve AKP’den hesap sormak için yetki istiyordu. İlk yaptığı AKP’nin adayını başkan yapmak oldu.
Böylece Meclis’te üç partinin egemen olması ve hesap sormasının önüne ilk barikatı Devlet Bahçeli dikmiş oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
KADER DEDİĞİN 23 Nisan 2024 | 103 Okunma SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 177 Okunma ESKİ GÜNLER! 11 Nisan 2024 | 94 Okunma Sessiz olun... 09 Nisan 2024 | 122 Okunma ÖĞRENCİLER İÇİN 06 Nisan 2024 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar