Şehitler yürüyüşü...

ASALA militanları tarafından katledilen Dışişleri mensuplarımız için düzenlenen dünkü yürüyüş Ulus’tan başladı... Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik’in...

ASALA militanları tarafından katledilen Dışişleri mensuplarımız için düzenlenen dünkü yürüyüş Ulus’tan başladı... Emekli Büyükelçi Tugay Uluçevik’in konuşmasının ardından başlayan ağırbaşlı yürüyüşte göze ilk çarpanlar ellerinde şehit fotoğraflarıyla eski Dışişleri Bakanı Prof. Şükrü Sina Gürel... Onun hemen yanında eski müsteşar, CHP milletvekili Faruk Loğoğlu, eski Bonn büyükelçimiz ve eski ANAP milletvekili Mehmet Ali İrtemçelik ile SBF’nin unutulmaz hocalarından Prof. Türkkaya Ataöv... Yürüyüşü izleyen Fahrettin Fidan arkadaşımız eski Dışişleri bakanlarının ortada görünmediğini ekliyor.
Peki partilerin yürüyüşe ilgisi? Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi Genel Başkan düzeyinde yürüyüşteler. Vatan Partisi’ni temsilen em. Korg. İsmail Hakkı Pekin gelmiş. CHP’den de bir tek Dilek Akagün Yılmaz var.
Şehit diplomatlar ilk kez böyle bir yürüyüşle anılıyor. Emekli büyükelçilerden Sumru Noyan, Mülkiyeli şehit diplomatların bir biçimde anılması için Fakülte Dekanı’yla konuşacağını söylüyor. Erivan’da ASALA için dikilmiş bir anıt var. Ankara’da şehit diplomatlar için bir kitabe bile yok.

Konsey’de duruş!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
KADER DEDİĞİN 23 Nisan 2024 | 23 Okunma SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 175 Okunma ESKİ GÜNLER! 11 Nisan 2024 | 93 Okunma Sessiz olun... 09 Nisan 2024 | 121 Okunma ÖĞRENCİLER İÇİN 06 Nisan 2024 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar