Ön seçim silindiri!

CHP ön seçim yaparak parti içi demokrasiye doğru önemli bir adım attı, diğer partileri solladı.Ön seçim CHP’de parti üyeliğini anlamlı hale getirecek, üyelere kimlik ve kişilik kazandıracak. Uzun...

CHP ön seçim yaparak parti içi demokrasiye doğru önemli bir adım attı, diğer partileri solladı.
Ön seçim CHP’de parti üyeliğini anlamlı hale getirecek, üyelere kimlik ve kişilik kazandıracak. Uzun dönemde tabana dayalı politikayı güçlendirecek.
AKP de eğilim yoklaması yapıyor. Ancak sandıklar, genel merkezde açılıyor. Sayım gizli yapılıyor. Göstermelik oluyor. CHP bu yolda parlak bir örnek oluşturdu.
Sonuçlara gelince... Delegelerin silindiri öyle böyle olmadı; Önder Sav, Adnan Keskin, Süleyman Çelebi, Dilek Akagün Yılmaz, Malik Ejder Özdemir, Hasan Ören, Ahmet Topbaş’ın da aralarında yer aldığı tam 15 milletvekili listeye dahi giremedi. Deniz Baykal ve Mustafa Sarıgül listeye girmelerine rağmen beklediklerinin altındaki sıralarla yetinmek durumunda kaldılar. Deniz Baykal liste başı olamamanın dışında bir diğer şoku da Antalya’da birlikte politika yaptığı milletvekili arkadaşlarının tamamını kaybederek yaşadı. Hüsran yaşamayan tek Baykalcı, Aydın’da Metin Lütfü Baydar oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 174 Okunma ESKİ GÜNLER! 11 Nisan 2024 | 93 Okunma Sessiz olun... 09 Nisan 2024 | 119 Okunma ÖĞRENCİLER İÇİN 06 Nisan 2024 | 137 Okunma Bundan sonrası 04 Nisan 2024 | 236 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar