Sahi FETÖ’nün yediği o MHP’liler nerede?

1980'lerin başından itibaren orduya, polise ve yargıya sızan Fetullahçıların ülkedeki siyaseti de büyük oranda dizayn ettiğini kamuoyu biliyor. Son dönemlerde sık sık gündeme getirilen 15 Temmuz'un ve FETÖ'nün...

1980'lerin başından itibaren orduya, polise ve yargıya sızan Fetullahçıların ülkedeki siyaseti de büyük oranda dizayn ettiğini kamuoyu biliyor.
Son dönemlerde sık sık gündeme getirilen 15 Temmuz'un ve FETÖ'nün siyasi ayaklarına dair tartışmaların nedeni de bu zaten.
Peki partiler, bu uru içlerinden ne kadar söküp atabildiler?
Söz konusu tartışmada adı ilk telaffuz edilen Ak Parti olmasına karşın diğer partilere göre durumu daha iyi.
Zira bizzat FETÖ'nün gadrine uğramış eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un ifadesiyle söylersek "Erdoğan, Gülen'le 2012'den beri tek başına mücadele ediyor." Dolayısıyla Ak Parti bünyesindeki kimi isimlerin muhatap olduğu FETÖ'cü ithamlarına karşı en hassas parti.
Herhalde aklı başında hiç kimse de Erdoğan'ın 15 Temmuz'da ve öncesinde, kendisinin ve ailesinin canına kastetmiş bu yapıya partisinde müsamaha göstereceğini de iddia edemez.

***
Ancak 2010'da Deniz Baykal'ın, okların okyanus ötesini gösterdiği bir kaset komplosuyla devrildiği CHP'nin böyle bir hassasiyeti yok.
Çünkü Fetullahçıları herkesten önce fark etmekle övünen parti, her ne hikmetse devletin bu çeteye "savaş" açmasıyla birlikte, fiilen onların yanında konumlandı.
Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP yönetimi, Ak Parti'nin siyaseten, yargının da hukuk yoluyla mücadele ettiği bu çeteyi "muhalif" olarak değerlendirmeye başladı.
Örgütün televizyonlarında, FETÖ zanlılarının mahkemelerinde boy gösterdiler. 17-25 Aralık komplosu da dahil olmak üzere FETÖ'nün tüm sabotajlarını bir siyaset malzemesi olarak kullandılar, kullanıyorlar.
Nitekim 15 Temmuz için Emre Uslu'dan çok da farklı şeyler söylemeyen Kemal Bey, mağdur dediği FETÖ tutukluları için de şu an yollarda.
***
MHP'ye gelince...
Devlet Bahçeli FETÖ'nün 17-25 gibi kumpaslarında iyi bir sınav vermemiş olsa da 7 Haziran'dan itibaren sağduyulu bir tutum takındı.
Devlet Bey, Akşener ekibinin bağlantılarını fark etmesiyle ve nihayet 15 Temmuz'la birlikte de yurtseverliğini, demokratlığını cesur ve kararlı bir şekilde ortaya koydu.
Bugün kendisi ve partisi FETÖ'yle mücadelenin etkin kalelerinden...
Ancak aklıma bir şey takılıyor, eminim Devlet Bey'in de aklına geliyordur.
FETÖ, 12 Haziran 2011 seçimleri öncesi MHP'yi de dizayn etmek için tıpkı CHP'ye yaptığı gibi seks kasetlerini piyasaya sürmüştü. Çete, Bahçeli'yi ve ekibini istifa çağırırken Oktay Vural'ın partinin başına geçmesini, aksi takdirde yeni kasetlerin piyasaya sürüleceği tehdidinde bulunmuştu.
Ne yazık ki tehdit tuttu! MHP'nin pek çok kurmayı partiden istifa etti, milletvekili adaylığını geri çekti.
Deniz Bölükbaşı, Cihan Paçacı, Mehmet Ekici, İhsan Barutçu, Osman Çakır, Recai Yıldırım, Bülent Didinmez, Ümit Şafak, Mehmet Taytak, Metin Çobanoğlu...
Acaba diyorum Bahçeli önümüzdeki kurultayda, adı FETÖ ile anılan ekibin tasfiyesiyle partide oluşan boşluğu doldurmak için bir adım atar mı?
Mesela, FETÖ'nün komplosuna uğradıklarına göre gerçek milliyetçi olan ve kendisinin de tanıyıp güvendiği bu isimlerle yeniden çalışır mı?
Kuşkusuz bugünlerde çok faydalı olurlar.
Kaldı ki herkesin özel hayatı kendine...
Ortada ihanet, siyasi ya da hukuki suç falan yok.
Ve mevzu yalnızca MHP değil, Türkiye.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tilki şimdi seçim havasında 18 Mart 2024 | 598 Okunma Japonya işgal altında ne anlatıyorsunuz? 17 Mart 2024 | 895 Okunma Kılıçdaroğlu ile Kaftancıoğlu neden susuyor? 16 Mart 2024 | 649 Okunma Hatırlamıyorum ne demek hocam? 15 Mart 2024 | 1.179 Okunma Organize işler bunlar 13 Mart 2024 | 935 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar