İngiliz halkı yalnız değil

8 Haziran'da erken seçime gidecek olan Birleşik Krallık'ta geçtiğimiz gece bir bombalı saldırı daha gerçekleşti.Evet, saldırıyı DEAŞ üstlendi. Ama hepimiz biliyoruz ki bu yaratıklar, tıpkı...

8 Haziran'da erken seçime gidecek olan Birleşik Krallık'ta geçtiğimiz gece bir bombalı saldırı daha gerçekleşti.
Evet, saldırıyı DEAŞ üstlendi. Ama hepimiz biliyoruz ki bu yaratıklar, tıpkı bölgedeki diğer terör unsuru PKK-YPG gibi sadece tetikçi.
Dolayısıyla "cambaza bakmadan" ipleri elinde tutanın peşine düşmek lazım.
Türkiye'deki seçimler ve referandum öncesi diğer terör gruplarıyla birlikte üzerimize salınan bu tetikçileri, şimdi hangi güç, ne için İngilizlerin üzerine yolladı?
Adayı yeniden AB çizgisine çekmek isteyen içerideki siyaset dışı güçler mi ya da bir batı devleti mi? Yoksa birlikten ayrılarak dünya siyasetinden ve ekonomisinden daha fazla pay isteyen, ikili anlaşmalara yönelen İngiltere'yi uyarmak isteyen başka bir süper güç mü?
Benzer acılara defalarca maruz kalmış Türk halkının bir mensubu olarak, tüm İngiliz kardeşlerimizin acısını paylaşıyorum.
Ama inanın, insanlık ailesi olarak yukarıdaki soruların peşine düşmeden yola devam etmek, tedbir almak faydasız.

***

Erdoğan Aktaş, Nevşin Mengü'yü ekrandan niçin aldı?


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 574 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.175 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.600 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.006 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar