Türkiye kararlı durdukça gerisi geliyor

Yazıyı yazdığım saatlerde televizyondan Erdoğan- Trump zirvesinin ayrıntılarını izliyorum.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi PKK-YPG desteğini onaylayarak masadakipazarlık maddelerini lehine genişleten...

Yazıyı yazdığım saatlerde televizyondan Erdoğan- Trump zirvesinin ayrıntılarını izliyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi PKK-YPG desteğini onaylayarak masadakipazarlık maddelerini lehine genişleten Trump bambaşka bir portre çiziyor.
ABD Başkanı kameralar karşısında yaptığı ilk açıklamada Türkiye'nin öneminin farkında olduklarının açık işaretlerini verdi:
"Türkiye'yi terörle mücadelede destekliyoruz. Türkiye'yi PKK ve DEAŞ'a karşı destekliyoruz.
Türkiye'nin istediği silah siparişleri için çalışacağız. Türkiye ile ilişkimizi hiç kimse yenemeyecektir!" Trump'ın ardından söz alan Erdoğan'ın şu sözleri de Türkiye'ninkararlılığının, görüşmeler öncesi tüm dünyaya ilan edilmesi anlamına geliyordu:
"Stratejik ortaklık seviyesindeki ilişkileri ele aldık. PYD/YPG'nin muhatap alınmasıuluslararası mutabakata uygun değil.
FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için beklentimizi ifade ettik. DEAŞ başta olmak üzere bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı müşterek bir dayanışma ortaya koymamız büyük önem ifade etmektedir. Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı ayrım yapmadan mücadelede kararlıyız!" İki devlet başkanının ve heyetlerin temaslarının ardından mutabakata varılan somut maddelerin üzerinde daha uzun süre konuşacağız.
Ancak dışarıda dik duran Türkiye'nin şimdiden ilk raundu kazandığını söyleyebiliriz.
Gazeteden baskı için arayan arkadaşları daha fazla bekletmeyeyim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.746 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.004 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 790 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar