Kılıçdaroğlu’nun ifadesi ne zaman alınacak?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz Gecesi Atatürk Havalimanı'ndan ağar topar kaçışının fotoğrafları Sabah'ta dakikası dakikasına yayınladı. Skandal görüntüler atv'de ve aHaber'de de...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz Gecesi Atatürk Havalimanı'ndan ağar topar kaçışının fotoğrafları Sabah'ta dakikası dakikasına yayınladı. Skandal görüntüler atv'de ve aHaber'de de yayınlandı.
Kılıçdaroğlu darbe girişimi gecesi 23.00 sularında Atatürk Havalimanı'na iniyor ve 23.17'de devlet görevlerine mahsus olan VIP salonuna giriş yapıyor.
Ardından da çıkış kapısına doğru yöneliyor. Ancak yanındaki koruma polisleri kendisini durduruyorlar. CHP Genel Başkanı beraberindekilerle birlikte VIP toplantı salonuna geri dönüyor.
Niçin?
Çünkü dışarıda darbecilerin tankları var. Derken tankların yanına "çakarlı bir araba" yanaşıyor.
Arabadakilerle tanktaki darbeciler arasında yaşanan diyaloğun ardından 23.23'te tanklar VIP salonu önünden uzaklaşıyorlar.
Daha önce defalarca "Bir darbe olursa tankların üstüne en önce ben çıkarım" diyen Kılıçdaroğlu'nun, vatandaşlar paletler altında ezilirken VIP salonunda ne yaptığını, içerideki bir tanığın, Abdülkadir Özkan'ın ağzından dinleyelim:
"Ben oradaydım.
Korumaları çok telaşlıydı.
Yoğun telefon trafiği yapıyorlardı. 10-15 dakika sonra korumaların işareti üzerine aniden hareketlendiler.
Bir yerlerden haber gelmiş gibiydi."
Sonrasını biliyorsunuz.
Tankların hareketinden 6 dakika sonra, 23.29'da CHP lideri havalimanından apar topar ayrılıp bir belediye başkanının güvenli evine saklanıyor...
O gece halk ve Cumhurbaşkanı sokakta direnirken, ülkenin solcu olduğunu söyleyen ana muhalefet liderinin, "sığınaktaki diğerleri" gibi kaçacak delik araması siyaseten ve ahlaken büyük bir utanç.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.529 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.003 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar