Kararsız seçmen masalı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Yenikapı'da, 15 Temmuz'un ardından yapılan 7 Ağustos mitingini aratmayan bir kalabalığa seslendi.Seçmenin bu motivasyonu, 16 Nisan'ın, 16 Temmuz'da...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Yenikapı'da, 15 Temmuz'un ardından yapılan 7 Ağustos mitingini aratmayan bir kalabalığa seslendi.
Seçmenin bu motivasyonu, 16 Nisan'ın, 16 Temmuz'da püskürtülen darbe girişimine karşı sandıkta verilecek bircevap olarak görülmesinden kaynaklanıyor.
Miting alanında görüştüğüm tüm seçmenlerin nerdeyse tamamı da, evet kararlarını "bağımsızlıkla" gerekçelendiriyorlar. Ayrıntılara takılıp kalmadan, hükümet modeli değişikliğinin elzem olduğunu söylüyor.
Geçim sıkıntısı, taşeronluk vb. konulardaki sıkıntılarını ise "16 Nisan sonrasına" ertelediklerini anlatıyorlar.
Hazır sahaya inmişken, anket şirketlerinin ve medyanın sayılarının oldukça kalabalık olduğunu iddia ettikleri o kararsız seçmenleri aradım.
Öyle ya, toplanan insanların arasında illa ki oylarının rengini netleştirmek isteyen bu kararsız seçmenler de olmalıydı değil mi?
Ama nafile... Israrlı sorularıma rağmen tek bir kararsız seçmenle karşılaşamadım.
Sonunda alandaki seksenine merdiven dayamış bir dede konuyu özetledi. Elinden tuttuğu torununu gösterip:
"Onun bile oyu olsa kararı net. İnsan memleketinin geleceği için kararsız olur mu Melih Bey? Hayır diyeceğinden utananlar kararsızım diyor, bir de kafaları karıştırmak isteyenler..."
Evet, evet seçmeni net!
Ancak bu kararlılığın 16 Nisan'da sandığa olabildiğince yansıması için vatandaşların sandık başına gitmesi hayati önem taşıyor.
Yani potansiyel seçmenin yegâne kararsızlığı sandık başına gidip gitmemek?
Nasıl olsa rahat rahat evet çıkar rehavetiyle kullanılmayan her oyun hayır hanesine yazılacağı unutulmamalı.

***

İstanbullu Erdoğan

Erdoğan'ın İstanbul'daki mitingleri her zaman başka olmuştur. Cumhurbaşkanı dün mitingde yaptığı konuşmasına da kentle kurduğu bu bağı anlatarak başladı.
"Burada doğdum, büyüdüm, okudum, çalıştım, siyaseti öğrendim ve uyguladım" dedi.
Erdoğan'ın 16 Nisan 2017 referandumuyla İstanbul arasında kurduğu diğer bir ilişkiyi ise, 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.720 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 994 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 790 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar