Tek rakibim Türk Hava Yolları

ABD'nin aldığı, daha sonra da İngiltere'nin "mantıklı" bularak katıldığı yeni uçuş yasakları konuşuluyor.Bildiğiniz üzere bu iki devlet, aralarında Türkiye'nin de olduğu sekiz ülkeden kalkan ve...

ABD'nin aldığı, daha sonra da İngiltere'nin "mantıklı" bularak katıldığı yeni uçuş yasakları konuşuluyor.
Bildiğiniz üzere bu iki devlet, aralarında Türkiye'nin de olduğu sekiz ülkeden kalkan ve kendi havalimanlarına inen uçaklara cep telefonundan büyük cihazlarla binişi yasakladı.
Yolcular artık iPad ve diz üstü bilgisayarlarını bagaja vermek zorunda.
Yasağın gerekçesi olarak terör gösteriliyor. Güya teröristler büyük pil görünümlü bomba üzerinde çalışıyorlarmış.
Yerseniz tabii ki.
Bizim buralardaki, yemeye meraklılar, "Hah işte Amerika da bizi dışladı" türünden diplomatik analizlerle içlerindeki mazoşisti tatmin ederken yasağın asıl nedeni de netleşmeye başladı.
Washington Post gibi ABD'nin büyük gazetelerinde yer alan yorumlarda, yasağın aslında havayolu rekabetinden kaynaklandığı bilgisi yer aldı.
Yani, terörü bahane gösteren ABD ve İngiltere, devlet destekli havayollarıyla rekabette zorlanan firmalarına ve havalimanı işletmelerine bir kıyak yapmışlardı.
Maksatları, listede yer alan THY gibi dev markaları tercih edecek yolcuları keyfi uçuş prosedürleriyle bıktırıp ABD'nin ve İngiltere'nin "yerli ve milli" firmalarına yönlendirmekti.
Zaten güvenlik uzmanları da, lityum batarya taşıyan cihazların bagajda bir aradayken, kabindekinden daha tehlikeli olduğunu açıklayarak, yasağın tek mantıki gerekçesini de çürütüyorlar.
Evet, olay, modifiye hastalarının doğan görünümlü şahinlerin arka camına kazıdığı gibi, ABD'nin ve İngiltere'nin anlı şanlı havayolu markalarının alnına "Tek rakibim THY" yazmalarından ibaret.
Üzgünüm Leyla... Bu yasak da dışlanmışlığımızdan değil tam aksine güçlenmemizden, THY gibi uluslararası rekabette engellenemez rakip markalar yaratmamızdan kaynaklanıyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 334 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.318 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 612 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar