Aldığın iki oy, verdiğinin haddi hesabı yok

Dost ve kardeş ülke bakanlarının üzerine vurucu özel timler gönderen, köpekler eşliğinde, azınlıktaki vatandaşlarını caddelerde at nallarıyla ezdiren Hollandalı liberaller seçimden birinci parti olarak...

Dost ve kardeş ülke bakanlarının üzerine vurucu özel timler gönderen, köpekler eşliğinde, azınlıktaki vatandaşlarını caddelerde at nallarıyla ezdiren Hollandalı liberaller seçimden birinci parti olarak çıktı.
Evet, Başbakan Rutte, seçimler öncesi ırkçı lider Wilders'la girdiği faşizm yarışının mükâfatını sandıkta aldı.
Ancak ülkede tablo vahim. Liberallerin ardından faşist Wilders ikinci, Hıristiyan Demokratlar da üçüncü parti olarak çıktılar.
Yani Hollanda'nın ilk üçü, artık yabancı düşmanı söylemler ve icraatlarla seçime girenlerde.
Sizce, liberteryen Rutte mutlu mu?
Peki ya, Müslüman kardeşlerine ateş açmaları için vurucu timi görevlendirerek, benim diyen İslamifobiğe taş çıkartan Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Abutalip mesut mu?
Üstelik karizmadan, krediden, insanlıktan yenilen onca bedele rağmen tek başlarına hükümet de kuramıyor liberaller.
Şimdi Hollanda'daki 400 bin Türk'e, diğer azınlıklara ve Müslümanlara, ülkede merkeze çektikleri, yükselttikleri faşizmi izah etsinler bakalım.
Tabii ki bir de yıllardır yakın işbirliği yürüttükleri Türkiye var...
Demek ki neymiş...
Faşizmle abad olunmazmış.

***

Fetullah bunu açıklasın!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 59 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.313 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar