Az bile yapıyoruz

Hollanda dün Avrupa ve dünya tarihine kara bir leke daha sürdü.AB adayı ve birliğin tüm kurumlarına, hukuk sistemine ortak Türkiye'nin bir bakanını, polis nezaretinde alıkoydu ve sınır dışı etti!Bununla da...

Hollanda dün Avrupa ve dünya tarihine kara bir leke daha sürdü.
AB adayı ve birliğin tüm kurumlarına, hukuk sistemine ortak Türkiye'nin bir bakanını, polis nezaretinde alıkoydu ve sınır dışı etti!
Bununla da yetinmeyen Hollanda yönetimi, hukuksuzluğu protesto eden Türk kökenli vatandaşlarının üzerine atlı, köpekli polislerini saldı. Çok sayıda yaralı ve gözaltı var. Görüntüler en sakin insanı bile çileden çıkartacak kadar korkunç.
Tüm bu rezaletin üstüne Hollandalı siyasilerden gelen "Lalelerimizi görmeye gelebilirsiniz" türünden alaycı ve tahrik edici açıklamalar da bardağı taşırıyor.
Egemen bir devlet olan Türkiye de, uluslararası hukukun, teamüllerin ve evrensel insan hakları ilkelerinin çiğnenmesine gereken tepkiyi gösterdi, gösteriyor.
Elbette kimi zaman siyasilerden gelen açıklamaların tonu sertleşiyor. Ama bu çıkışlar da yerde yatan insanların polis köpeklerine ısırtılması, at nalları altında ezilmesi, gazetecilerin tartaklanması düşünülünce gayet kararında.
Aynı şeylerin Türkiye'de Hollandalı bir bakana ya da Hollandalılara yapılması halinde, Amsterdam'dan ve AB'den gelecek olası açıklamaların dozu da daha yumuşak olmazdı değil mi?
Dolayısıyla Türk devletinin, hükümetinin ve vatandaşlarının haklı tepkilerine burun kıvırıp "hamaset, şovenizm" yorumu yapanlar ellerindeki klişeleri sakince yere bıraksınlar...
"Ama karşımızdaki Avrupa medeniyeti" diye sömürge refleksiyle kaygılanan diplomatikler de sakin olsunlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 434 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.318 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 481 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 613 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar