CHP niçin referandum kampanyası yapmıyor?

Sizin de dikkatinizi çekiyordur, CHP adeta referandum kampanyası yapmıyor. Oysa 16 Nisan'da halkın önüne gelecek anayasa değişikliği maddeleri Meclis'te oylanırken direnişi Ak Partili vekilleri ısırmaya kadar...

Sizin de dikkatinizi çekiyordur, CHP adeta referandum kampanyası yapmıyor. Oysa 16 Nisan'da halkın önüne gelecek anayasa değişikliği maddeleri Meclis'te oylanırken direnişi Ak Partili vekilleri ısırmaya kadar vardırmışlardı.
Hatırlayın demeyeceğim, zira birkaç hafta öncesinden bahsediyorum.
Kılıçdaroğlu "evet" oyuna destek verecek siyasilere ve vatandaşlara "hain" diyordu. Bu işin kan dökülmeden gerçekleşmeyeceğini haykırıyordu.
Partinin komisyondaki temsilcileri de bu işin bir anayasa değişikliği değil ikinci kurtuluş savaşı olduğunu söyleyip kefen giymeye bile hazır olduklarını açıklıyordu!
Sonra ne oldu?
Vaat ettiklerinin aksine, Meclis'ten çıkan anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne "bile" götürmediler.
Yani Meclis'te kopardıkları gürültünün, söyledikleri gibi anayasanın ihlal edilmesinden değil şımarıklıktan kaynaklandığını, yalan söylediklerini itiraf etmiş oldular.
İşte referandumdaki dikkat çekici pasif tavırları da bu stratejinin bir devamı.
Kemal Bey'in dolmuşta saldırıya uğrayan başörtülü bir kızı ziyaret etmesi ya da Deniz Baykal'ın Almanya'nın terbiyesizliği karşısında Türkiye'nin tarafını tutması da başarılı taktikler.
Bravo!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 10 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.306 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar