İşte bunların hepsi mahalle!

Aylardır medyada bir "mahalle" tartışması var, şahit oluyorsunuzdur."Sen o mahalledensin...""Bu şu mahalleden...""Onun bu mahallede ne işi var..."Peki, neresi bu sözünü ettikleri ütopik mahalle?Ve tabii ki bunlar kim?Çözeniniz var...

Aylardır medyada bir "mahalle" tartışması var, şahit oluyorsunuzdur.
"Sen o mahalledensin..."
"Bu şu mahalleden..."
"Onun bu mahallede ne işi var..."
Peki, neresi bu sözünü ettikleri ütopik mahalle?
Ve tabii ki bunlar kim?
Çözeniniz var mı?
Benim aklımda deli sorular var.
Örneğin, önce "medya mahallesini" kastediyorlar sanıyorsunuz. Ama bu bahsi açanların daha ziyade bürokrasiden, siyasetten, partiden, teşkilattan gelmiş tipler olduğunu görüyorsun. Bildiğin medya atanmışları yani.
Rahmetli Çetin Altan "hazineden geçinmeli" derdi bu türe. Genç yaşta emekli oldukları danışmanlıktan, müdürlüktün ya da vekillikten aldıkları maaşları, gazete telifinden önce hesaplarına düşenler yani.
E gazeteciden başka her şeye benzeyenlerin, işi gazetecilik olduğu için siyasi yelpazenin çeşitli gazetelerinde çalışmış gazetecileri mahallenin muhtarı pozlarıyla medyadan aforoz etmeye kalkmaları saçma olur değil mi?
Diplomasi muhabirlerimizin çok sevdiği o kalıpla söylersek, "Günün sonunda, sen kimsin hacı abi" derler adama. "Burası parti çay ocağı, devlet dairesi kantini, dernek, vakıf balkonu değil, basın."
O zaman kasıtları başka olmalı.
Ettikleri büyük politik laflara, "dava" falan diye söylenmelerine bakılırsa "siyasi bir mahalleden" de bahsediyor olabilirler.
Okurun bu aforozcu tiplerin varlığından, Erdoğan sayesinde haberdar olduğunu düşünürsek sıkı birer Erdoğan taraftarı olmaları gerektiği de ortada.
YouTube'daki videosu yüzbinlerce tık alan sokaktaki o bilge kardeşimiz gibi söylersek: "Amma velakin öyle değildir."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.746 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.008 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 790 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar