Aradığınız istihbarat örgütlerine ulaşılamıyor, üzgünüz

Dün CIA'nın yeni atanan direktörü Mark Pompeo Türkiye'ye geldi. Ankara'da bir dizi görüşme gerçekleştirdi.Görüyorsunuzdur, muhalefet ziyaret duyulur duyulmaz Pompeo'yu dövmeye başladı bile.Sanki bölgenin...

Dün CIA'nın yeni atanan direktörü Mark Pompeo Türkiye'ye geldi. Ankara'da bir dizi görüşme gerçekleştirdi.
Görüyorsunuzdur, muhalefet ziyaret duyulur duyulmaz Pompeo'yu dövmeye başladı bile.
Sanki bölgenin, ülkelerinin aşağılanmasına çok duyarlılarmış gibi, yeni direktöre "oryantalist" diyorlar.
Ama motivasyonları ne olursa olsun bu kez haklı gibiler, kim olsa döver!
Çünkü sicili Obama döneminde daha da bozulan CIA'nın yeni direktörünün Türkiye hakkındaki görüşlerinin bir Sözcü yazarından hallice olduğunu duyuyoruz.
Örneğin, NATO üyesi, AB adayı Türkiye ile İran'ın birbirinden farkı yokmuş ona göre. Yani bu eski asker için de "İşte bunların hepsi İslam'mış, Ortadoğu'ymuş!"
Gerçi bu arkadaşlara güven olmaz. Adamın twitlerini çarpıtmışlardır hatta montaj yapmış olabilirler. Pompeo da, bu görüşlerini ifade ettiği bir iki twitini sildi hatta o hesabı yok etti.
Ama zaten kaç yazar ki!
Zira kendisini Türkiye'ye gönderen Trump bu ayrımları çok iyi yapabiliyor.
Zaten geçtiğimiz gün Erdoğan'la bir telefon görüşmesi yapan ve hem Cumhurbaşkanına hem Türkiye'ye övgüler düzen Trump da kendisini en çok bu nedenle Ankara'ya gönderdi.
Göreve gelir gelmez, Suriye'de ve bölgede kirli işlere soyunan Obama'nın partneri İran'a vize sınırlaması getiren Trump ABD'nin yeni müttefiklik ilişkilerini dizayn ediyor.
Yeni Başkan, bu planlamada da Türkiye'nin önemini çok iyi görüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran sineması 15 Nisan 2024 | 935 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 570 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 628 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 750 Okunma Sabah’ın manşeti 10 Nisan 2024 | 551 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar