Trump’ın attığı taş ve başına taş düşenler

Trump göreve gelir gelmez yayınladığı bir kararnameyle, ABD vizesi aldıkları halde bazı mültecilerin ABD'ye girişini yasakladı.Trump'ın "gelmesinler" dediği mülteciler tahmin edeceğiniz üzere ABD'nin, Avrupa'nın...

Trump göreve gelir gelmez yayınladığı bir kararnameyle, ABD vizesi aldıkları halde bazı mültecilerin ABD'ye girişini yasakladı.
Trump'ın "gelmesinler" dediği mülteciler tahmin edeceğiniz üzere ABD'nin, Avrupa'nın işgal ettiği, yıllardır bombaladığı Müslüman ülkelerden...
Irak, Suriye, Yemen, İran, Sudan, Somali ve Libya.
Yüksek Mahkeme yeni başkanın kararnamesinin uygulanmasını askıya aldı. Ne var ki uygulamanın "anayasaya aykırılığına" hükmetmediği için mültecilerin akıbeti belirsiz.
Herkes de merak içinde.
Trump ise kendisini ulusal güvenlik ve potansiyel tehdit gerekçeleriyle savunuyor. Fiilen savaş halinde oldukları ülkelerden gelenlerin ABD'de terör eylemlerine soyunabileceklerine dair kaygılarını dillendiriyor.
Gelin görün ki, bu gerekçelerin hiçbiri alınan radikal tedbirin şiddetini izah etmeye yetmiyor.
Öyle ya, ABD devleti vizelerini, uyrukları gerekçesiyle iptal ettiği mültecilerin eğer terörist olduğunu düşünüyorsa gerçekten harekete geçmeli.
Vize iptali gibi pasif bir yöntem yerine uluslararası hukuku devreye sokmalı. Ve teröristleri geldikleri ülkenin devletine bildirmeli.
Aksi halde bu yedi ülkenin vatandaşlarının tümünün birden evrensel insan haklarını ihlal etmiş sayılır.
Özetle Trump'ın attığı taşın ürküteceği terörist kuşlara değmemesi bir yana... Bu uygulama terörden dolaylı olarak etkilenen insanların sayısını artırır.
Dahası sahtekâr rakiplerinin, eski dünyacıların, tek kutuplu dünya yandaşlarının ve hatta derdi başka olanların yüzsüzce sahneye fırlayıp yaptıkları şova alkış tutmuş olur.

***

Malia'ya sakın söylemeyin!

ABD'de, Trump'ın Müslüman ülke uyruklarına getirdiği vize sınırlamasını protesto edenler arasında Obama'nın büyük kızı Malia da varmış.
Ne bilsin kızcağız... Babasının döneminde ABD hukuku işkenceye engel olmasın diye Müslüman mahkûmları yargılamak için kurulan Guantanamo adasının vardiyalı çalıştığını...
ABD ordusunun Obama döneminde Ortadoğu'da Müslümanlara karşı işlediği suçların listesini...
Daha küçük, yoksa ailesinin Karayip tatilini kaçırır mıydı hiç Malia?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 1.159 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.595 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.005 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar