Mal bu, karar sizin

Yine bir referandumun eşiğindeyiz ve yine saflar netleşiyor.Bir tarafta Ak Parti ve "evet kampanyası" yürüteceğini açıklayan MHP var. "Hayır" cephesinde ise CHP, HDP ve ilişikleri.Halkın oylayacağı metin açık ve...

Yine bir referandumun eşiğindeyiz ve yine saflar netleşiyor.
Bir tarafta Ak Parti ve "evet kampanyası" yürüteceğini açıklayan MHP var. "Hayır" cephesinde ise CHP, HDP ve ilişikleri.
Halkın oylayacağı metin açık ve sade olmasına karşın çarpıtmalar başladı. Daha maddeler görüşülürken sokakta teröristler belirdi.
Halkın siyasetten tasfiye ettiği isimler bir bir ortaya çıkıyor. Tabutlu manşet provokasyonları havada uçuşuyor.
Bir anlığına tüm söylentileri, şehir efsanelerini unutun. TBMM'nin onay- ladığı ve kısa bir süre sonra önünüze gelecek olan anayasa değişikliği maddelerine odaklanın.
Yargı yetkisinin Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılacağına dair hükme, "Bağımsız ve tarafsız" ifadesi eklendi.
Milletvekili sayısı 550'den 600'e çıktı.
Seçilme yaşı 25'ten 18'e düşürüldü.
Milletvekili seçimleri 4 yılda değil, 5 yılda bir Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile beraber yapılacak.
Cumhurbaşkanlarına, yardımcılarına ve bakanlara Meclis yazılı soru sorabilecek.
Artık Cumhurbaşkanları, içinden çıktıkları parti için "yolda görsem tanımam" yalanını söylemek zorunda kalmayacak. Partileriyle zaten var olan ilişkileri yasaya bağlanacak.
Mevcut sistemde adam vursalar sorumlu tutulamayan cumhurbaşkanları hakkında Meclis bir suç işledikleri iddiasıyla soruşturma açılmasını isteyebilecek.
Cumhurbaşkanlığı ve Meclis karşılıklı olarak seçimlerin yenilenmesini talep edebilecek. Bu durumda TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yeniden yapılacak.
Cumhurbaşkanları kanunda yer alan durumlarda geçici süreyle OHAL ilan edebilecek.
Askeri mahkemeler yalnızca görev suçlarına bakacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.778 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.013 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 791 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar