İşte bunların hepsi nezaket

Washington Post, Başkanlık görevini dün görkemli bir törenle Obama'dan alan Trump'ın konuşmasını "nezaketsiz" bulmuş.New York Times ise Trump'ın konuşmasında "ümitleri değil kuşkuları...

Washington Post, Başkanlık görevini dün görkemli bir törenle Obama'dan alan Trump'ın konuşmasını "nezaketsiz" bulmuş.
New York Times ise Trump'ın konuşmasında "ümitleri değil kuşkuları arttırdığını" söylemiş...
Peki, ne demiş de nezaketsizlik yapmış, birilerinin endişelerini arttırmış yeni Başkan?
Gelin, Trump'ın konuşmasındaki, ABD'nin önümüzdeki döneme dair iç ve dış politika perspektifini açık eden başlıklara bir bakalım:
"Bugün sadece yönetim bir partiden diğerine geçmiyor; aynı zamanda gücü Washington'dan halkın kendisine geri veriyoruz."
"Uzunca bir süredir başkentteki küçük bir grup, yönetimin tüm imkânlarından faydalanırken halkın kendisi bundan kendi payına düşeni alamadı"
"Politikacıların refah düzeyi arttı. Ancak halk bu gelişimden pay almadı. Yerleşik düzen ülkenin insanlarını değil kendini muhafaza etti."
"Asıl önemli olan şey hangi partinin yönetimi kontrol ettiği değil, fakat yönetimin halkın kontrolü altında olup olmadığıdır."
"Amerikan ordusunun çok üzücü şekilde tükenmesine izin verirken diğer ülkelerin ordularını sübvanse ettik. Kendi sınırlarımızı korumayı reddederken, diğer ülkelerin sınırlarını koruduk. ABD'nin altyapısı harap duruma düşerken, deniz aşırı ülkelere trilyonlarca dolar harcadık."
Eski ittifakları güçlendirirken yeni dostluklar kuracağız. Dünya ülkelerinin dostluğunu ve iyi niyetini gözeteceğiz. Ancak bunu yaparken ülkelerin kendi çıkarlarına öncelik verme hakkına saygı duyacağız."
"Fikirlerimizi açıkça konuşmalıyız, anlaşmazlıklarımızı dürüstçe tartışmalıyız, ancak her zaman birlikten yana olmalıyız. ABD birleştiğinde yenilemez.
Önce Amerika." Evet, Amerika'nın yerleşik medyasının ve hatta bizdeki iliştirilmişlerin nezaketsiz ve endişe verici bulduğu konuşma bu.
Peki, siz onlar gibi oturduğunuz yerde hopladınız mı?
Eminim "Adam oraya buraya demokrasi götürmeye kalkmayacağım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.252 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma Kılıçdaroğlu’ndan para sayma görüntülerine ‘yorumsuz’ yorumu 22 Mart 2024 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar