Dimdik ayaktayız!

PKK'lı tetikçiler dün de Kayseri de canımızı yaktılar. 14 şehidimiz var. Pırıl pırıl 14 delikanlı.Peki niçin Kayseri hedef seçildi?Bazı güvenlik uzmanları bu sorunun...

PKK'lı tetikçiler dün de Kayseri de canımızı yaktılar. 14 şehidimiz var. Pırıl pırıl 14 delikanlı.
Peki niçin Kayseri hedef seçildi?
Bazı güvenlik uzmanları bu sorunun cevabını kentte, PKK'ya ağır darbe indiren komandotugayı ile ilişkilendiriyorlar.
PKK'nın ipini bir ucundan tutan bölge ülkelerinden birinin, Suriye ve Irak'taki TSK varlığından rahatsızlığını bu terör eylemiyle açık ettiğini söylüyorlar.
Diğer bir teoriye göre de kırsalda eylem yapamayan örgüt, Anadolu kentlerindeki "savunmasız" askeri unsurları hedef seçip halkı infiale getirerek orduyu darbeye kışkırtıyor!
Kesin olarak bildiğimiz tek şey, bu eylemin de diğerleri gibi halkın ve devletin reflekslerinimanipüle etmek, ortalığı karıştırmak, hayatı durdurmak ve ülkeyi işgale açık hale getirmek için yapıldığı.
Birileri hala bu terörün gerekçesinin "Türk devletinin baskısı olduğu" türünden 90'larbahanelerine sarılsa da gerçek gün gibi ortada.
Bu devlet o günlerdeki gibi içeriye değil, dışarıya kafa tutan bir devlet artık. Kurugürültüye pabuç bırakmaya, terörle etkin mücadeleden vazgeçmeye, bölgeseliddialarından, bağımsızlığından vazgeçmeye hiç ama hiç niyeti yok!
15 Temmuz'da halkıyla omuz omuza bu vatanı kurtaran ordumuz da eskisine göre katbekat etkili vuruyor düşmanlarımıza. PKK'ya, PYD'ye, IŞİD'e... Kararlı! Dışarıdan gelen telkinlere aldırmadan sınır ötesinde düşman izi sürüyor. Ciddi işeri var.
Dolayısıyla bu ülkenin verdiği son savaş da bir varoluş mücadelesi; tıpkı Kurtuluş Savaşımız gibi.
Yani bu işin sağı solu önü arkası yok. Tehdit edilen 79 milyon,Türkiye Cumhuriyeti.
Herkes tercihini kendisi için, çoluğu çocuğu, geleceği için yapacak.
Bu büyük mücadelenin bekası için biz vatandaşlara düşen ilk görevse Kayseri'de ortayaçıkan farelere asla istediğini vermemek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 58 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.161 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.600 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.006 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar