Danışmanları Kılıçdaroğlu’na danışmıyor mu?

Bir sohbette Mehmet Barlas anlatmıştı. Eskinin kurt siyasilerinden biri danışmanlarını yanına çağırıp başlamış fırça atmaya:"Bana danışmadan kafanıza göre iş yapıyorsunuz, siz...

Bir sohbette Mehmet Barlas anlatmıştı. Eskinin kurt siyasilerinden biri danışmanlarını yanına çağırıp başlamış fırça atmaya:
"Bana danışmadan kafanıza göre iş yapıyorsunuz, siz nasıl danışmansınız!"
Dün partisinin grup toplantısında faiz konusunu işleyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun aşağıdaki sözlerini dinlerken bu anekdot aklıma geldi. Yine güldüm kendi kendime...
"...Seçim meydanlarında söyledik... Herhalde vatandaş bize inanmadı, oy vermediler. Ancak tekrarlıyoruz, Türkiye'yi tefeci faizden ancak CHP kurtarabilir. Başbakan diyor ki 'Bankalara sesleniyorum tefeci faizleri indirin' diyor. Gören sanır ki CHP iktidarda kendisi muhalefet...
Sayın Cumhurbaşkanı da faizlerden şikâyetçi, e indirin kardeşim. Biz mi engelledik? Getir Meclis'e faizler yüzde 1'i geçemez diye vallahi destek vereceğiz!"
Eski Başkanlık danışmanlığından tinerciliğe geçip kendine ve sağa sola jilet atan ihtiyarların küfürlerine rağmen... Ülkenin temel probleminin yüksek faiz olduğunu söyleyen bir gazeteci olarak Kılıçdaroğlu'nu "niyetinden" dolayı tebrik ediyorum.
Ne var ki Kemal Bey olayı biraz yanlış anlamış. O faiz işi öyle kanunla olmuyor... En azından bizimki gibi demokrasiyle yönetilen, serbest piyasa koşullarının hâkim olduğu hukuk devletlerinde...
Anlaşılan o ki ekonomi danışmaları da Kemal Bey'e hiç danışmıyorlar.
Danışsalar, belki ağzından "Ev ödevinize doğru düzgün çalışın da milletin önüne çıktığımda rezil etmeyin beni. Neticede 'arkadaşlar çalışıyor' sözünü literatüre kazandırmış bir partiyiz biz" uyarısını duyarlardı.
Bu arada Sayın Kılıçdaroğlu, aklıma gelmişken söyleyeyim, enflasyon da kanunla düşmez. Aman diyeyim, danışmanlarınız aksini dese de siz sakın kürsüde falan "vaat" diye seçmene böyle şeyler söylemeyin. Bakın sonra inanmıyor seçmen size. Üzülüyorsunuz.

***

O hâkimlere ödetin!
FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz Kazan'daki üste darbe gecesi gözaltına alındığı halde çıkarıldığı mahkemenin hâkimlerince serbest bırakılmıştı.
Hepimizi çileden çıkartan bu skandal üzerine HSYK bu hâkimler hakkında soruşturma başlattı. Dün de ortalığı birbirine katan Öksüz'ün yakalanmasına yardım edene 4 milyon TL ödül verileceği açıklandı! Şimdi talebimiz bu paranın Öksüz'ü sorgulayan ve serbest bırakan o hâkimlere rücu edilmesi. Dün Twitter'da yaptığım bu çağrıya rekor destek geldi. İlgililere duyurulur, vatandaş "FETÖ'cüler gibi parayı sokakta bulmadık" diyor.
Bu arada eğer Öksüz'ü ele veren bir FETÖ'cü olursa ödemenin birer dolarlık banknotlarla yapılması da fena fikir değil sanki.

***

Dursun Çiçek "Bir daha asla" diyor
Pazartesi günü bu köşede Ahmet Hakan'ın 15 Temmuz'dan üç ay önce CHP Milletvekili Dursun Çiçek'le yaptığı "Ordudaki Fetullahçıların darbe yapma gücü sıfır" başlıklı röportajını ele alıp şöyle sormuştum: Ordudaki Fetullaçıların oranı hani en fazla yüzde 10'du? Darbe yapma güçleri sıfır dediğiniz hainler 15 Temmuz'da o işe kalkıştılar. Ve gördük ki ordumuzun komuta kademesi adeta teslim alınmış!"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran sineması 15 Nisan 2024 | 935 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 570 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 628 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 750 Okunma Sabah’ın manşeti 10 Nisan 2024 | 551 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar