15 Temmuz’da polis ne yaptı ne yapmadı?

15 Temmuz öncesi Fetullahçıların askeriyeden ziyade poliste güçlü olduğuna dair yaygın bir kanaat vardı.Askeri ve istihbarat bürokrasisi aksi yöndeki tüm iddiaları "şiddetle" yalanladı.Fetullahçılardan...

15 Temmuz öncesi Fetullahçıların askeriyeden ziyade poliste güçlü olduğuna dair yaygın bir kanaat vardı.
Askeri ve istihbarat bürokrasisi aksi yöndeki tüm iddiaları "şiddetle" yalanladı.
Fetullahçılardan en çok nefret ettiğini söyleyen kendi geleceğinden endişeli medya da bu algıyı besledi. Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuşan, FETÖ'cülerin gadrine uğramış CHP Milletvekili Dursun Çiçek bakın ne diyordu:
"Özellikle 10 yıl içinde üst rütbelerden ziyade küçük rütbelerdeler.
Cemaat Emniyet'i ele geçirdi ama silahlı kuvvetleri ele geçirmenin çok zor olduğunu bildiği için operasyon yapmayı tercih ettiler." Eski bir albay olan Çiçek, Hakan'ın "Ordudaki Fetullahçıların darbe yapma gücü sıfır" manşetiyle duyurduğu röportajında, TSK'daki Fetullahçıların oranının taş çatlasa yüzde 10 olduğunu söylüyordu. Ona göre birilerinin söylediği gibi TSK'daki Fetullahçıların oranı yüzde 40 falan olsa Fetullah zaten Balyoz operasyonuna gerek duymazdı.
Evet, bu röportajdan sadece üç-dört ay sonra, "TSK'nın içine polise sızdıkları kadar sızamadıkları" söylenen asker üniformalı Fetullahçılar darbe girişimde bulundu! Gördük ki ordunun komuta kademesi neredeyse bu alçaklar tarafından gasp edilmiş.
"Orduyu yıpratmayın, emniyeti dağıtın" diyen işaret edilen o polisse tertemiz olduğu söylenen kışlalardan çıkan cuntacı bozuntularına karşı bu Cumhuriyeti, bu ülkeyi bu halkı korudu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 182 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.316 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar