Bu Amerikalılar hepten çıldırmadı ya

15 Temmuz Fetullahçı cunta girişiminin ardında "ABD'ye hâkim bazı unsurların" olduğu ortada.Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan da, tutuklanan darbeci generaller için "ABD ordusunun yakın müttefikleri" diyen ABD'li general...

15 Temmuz Fetullahçı cunta girişiminin ardında "ABD'ye hâkim bazı unsurların" olduğu ortada.
Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan da, tutuklanan darbeci generaller için "ABD ordusunun yakın müttefikleri" diyen ABD'li general Joseph Votel'e "Sen kimsin" diye seslendi.
Kızgınız, heyecanlıyız. Dolayısıyla Cumhurbaşkanının "sen kimsin" ifadesini sadece bir rest olarak okuyoruz. Ama aslında, hadsiz generalden ziyade, Türkiye'nin asırlık müttefikinin aklıselimine yönelttiği bir soru bu.
"Kim bu?"
Evet, bu soruyu, başta ABD tarihinin gördüğü en basiretsiz Başkan olan Obama olmak üzere tüm ABD vatandaşları cevaplamalı.
ABD'de ikamet eden ve sapıkça düşünceleri olan eski bir imam, ülkelerinin Ortadoğu'daki müttefikinde bir darbeye kalkışıyor. Terörün dik alasını yapıyor. 246 kişiyi öldürüyor. Ve koskoca ABD'nin ordusundan bir general çıkıp bu sapık katilin suç ortağı darbecilere "dostlarımız" diyebiliyor!
Hollywood'un "iyileriyle" büyüyen aklı başında ABD'li siyasetçiler, vatandaşlar, entelektüeller, aktivistler bu "kötülüğü" nasıl içlerine sindiriyorlar dersiniz?

***

Elde yok avuçta yok
Yüksek Askeri Şûra'da bazı generallerin yerini koruması tepkilere neden oldu. Cuma gecesi TSK yönetimi şekillenirken vatandaşlar sosyal medyadan "sitem" ettiler.
Haksız da değiller. Daha iki hafta bile geçmemiş 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin üzerinden. Halk da, vergileriyle aldıkları silahlar kendilerine doğrultulurken, bir şey yapmayan, yapamayan "dev" ordusuna kırgın.
Ne var ki bir de gerçekler var, imkânlar...
Adamlar, 30 yıldır ne yazık ki TSK'nın her noktasına sızmışlar. Tasfiye edilenlerin yerine de dışarıdan komutan ihraç edemeyeceğimize göre elde ne varsa onunla bir şey yapacaksınız.
Kaldı ki Fetullahçı çeteyle mücadele konusunda gözümüz bağlı güvenebileceğimiz Erdoğan'ın, "elinden geleni ardına koymayacağını" bilmiyor muyuz?
Başkomutan, halk ordusu yerli yerinde olduğu sürece telaşa mahal yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran sineması 15 Nisan 2024 | 866 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 569 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 628 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 750 Okunma Sabah’ın manşeti 10 Nisan 2024 | 551 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar