Afişler gerçeği yansıtmıyor

CUMHURBAŞKANI, Başbakan ve MHP Genel Başkanı’nın yürüttüğü “evet” kampanyasında son günlerde öne çıkan şey, “hayır” kampanyası yürüten parti ve kişilerin...

CUMHURBAŞKANI, Başbakan ve MHP Genel Başkanı’nın yürüttüğü “evet” kampanyasında son günlerde öne çıkan şey, “hayır” kampanyası yürüten parti ve kişilerin “yalan” söylediği.
Referandum ile değiştirilmek istenen yeni Anayasa’nın nelere yol açabileceğine ilişkin eleştirileri çürütmeye yönelik açıklamalar yerine, kısaca “yalan” deyip geçiyorlar.
Böyle yapıyorlar çünkü kendileri de gayet iyi biliyor ki söylenenlerin hiçbiri yalan değil.
Tam tersine, AKP’nin afişlerde ve ilanlarda kullandığı sloganlar esasen gerçeği hiç yansıtmıyor.
Tam tersine gerçeği örtmeye, perdelemeye yönelik yöntemler bunlar.
Mesela, AKP’nin kampanya afişlerinde ve gazetelerde yayımlanan ilanlarından birinde şöyle bir slogan var:
“Güçlü ve yetkili Meclis. Kanunları sadece Meclis yapıyor.”
Türkiye’nin yıllardır nasıl yönetildiğini bilmeyen bir uzaylıya bir anlam ifade edebilir bu belki ama gerçek şu ki kanunları, Türkiye’de de zaten Meclis’ten başka kimse yapmıyordu.
Darbelerin geçiş dönemleri bir kenara bırakılırsa, bütün kanunlar Meclis’te yapıldı. Herhangi bir kurum ya da kişi kanun yapmadı, yapamazdı da zaten.
Böyle diyerek, aslında bir gerçeği örtmeye çalışıyorlar ki o da Cumhurbaşkanı’nın, kanun çıkarılmasına ihtiyaç duymadan kararnameler yoluyla ülkeyi idare edebileceği gerçeğidir.
Referandumda “evet” oyu çıkarsa değişecek 104. madde ile Cumhurbaşkanı’na şöyle bir yetki veriliyor:
“Cumhurbaşkanı, yürütme yetkisine ilişkin konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.494 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar