16 Temmuz’daki esrarengiz olay

FETULLAHÇI çetenin darbe teşebbüsü ile ilgili olarak “esrarını koruyan” konulardan biri de darbe girişimi sırasında tümgeneral rütbesiyle Genelkurmay Karargâhı’nda görevli olan Mehmet...

FETULLAHÇI çetenin darbe teşebbüsü ile ilgili olarak “esrarını koruyan” konulardan biri de darbe girişimi sırasında tümgeneral rütbesiyle Genelkurmay Karargâhı’nda görevli olan Mehmet Dişli’nin 16 Temmuz günü yaşadıkları.
Kendisi aynı zamanda AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin de biraderidir.
Mehmet Dişli’nin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı ele geçirip, Akıncı Üssü’ne götürdüğünü, Akar’a darbenin lideri olmasını önerdiğini, silahla tehdit ettiğini de biliyoruz.
Ama bildiğimiz bir şey daha var ki bu çok esrarengiz bir durum:
Darbenin bastırılıp Akıncı Üssü’ndeki Genelkurmay Başkanı ve beraberindekiler kurtarılınca, Orgeneral Akar, bir helikopterle Çankaya Köşkü’ne geldi.
Saray yapıldığından beri Çankaya Köşkü, Başbakanlık tarafından kullanılıyor.
Burada bir kriz merkezi kurulmuştu ve Başbakan bu merkezden, darbe sonrası ortaya çıkan durumu yönetmişti.
Akar’ı, Çankaya Köşkü’ne getiren helikopterden inen askerlerin arasında Mehmet Dişli de vardı.
Ve Mehmet Dişli, Başbakanlık’taki bu kriz merkezinde yaklaşık yedi saat görev yaptı, kardeşine bilgi verdiği sırada da polisler tarafından gözaltına alındı, mahkeme tarafından tutuklandı.
“Esrar” da zaten bu!
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bir darbeci olduğunu şahsen bildiği bir asker ile bir helikoptere binip Çankaya’ya geldi ama darbecinin 7 saat süreyle kriz merkezinde çalışmasına da göz yumdu.

1– Diyelim ki Akıncı Üssü’nde kendisini kurtaran polislere güvenip Dişli’yi teslim etmek istemedi ve Mehmet Dişli’nin de helikoptere binmesine ses çıkaramadı. Neden helikopterden iner inmez Mehmet Dişli’nin tutuklanmasını istemedi?
2– Mehmet Dişli’nin, darbe sonrası ortaya çıkan krizi yönetmek için kurulan kriz merkezinde 7 saat süreyle çalışmasına nasıl müsaade etti?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar