Cihatçı teröristlere göz yummanın sonu

SURİYE’de biri asker, iki Türk vatandaşını kaçıran IŞİD’in yayınladığı propaganda videosunda yer alan terörist Hasan Aydın’ın 2 Nisan 2012’de yakalandığı ve sekiz ay hapis...

SURİYE’de biri asker, iki Türk vatandaşını kaçıran IŞİD’in yayınladığı propaganda videosunda yer alan terörist Hasan Aydın’ın 2 Nisan 2012’de yakalandığı ve sekiz ay hapis kaldıktan sonra salıverildiği ortaya çıktı.
Hasan Aydın isimli terörist, 8 sanıklı El Kaide davasında, örgütün sınır sorumlusu İlhami Balı ile birlikte yargılanmış.
2012’de açılan dava, 2015’te sonuçlanmış ve Hasan Aydın, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış.
Aydın’ın, Adana’da işlettiği telefon bayisinden örgütsel amaçlarla kullanmak için başkalarının kimlik bilgileriyle telefon hatları çıkarttığı tespit edilmişti.
Aynı dava dosyasında, Aydın’ın, El Kaide’nin Suriye sorumlularından Marouf Ossi ile Adana’da buluştuğu ve piknik yaptığı bilgisi de var.
Burada dikkatinizi çekmek istediğim konu, Hasan Aydın’ın yargılanması sürerken, sekiz ayın sonunda yani 3 Aralık 2012’de tahliye edilmiş olması.
El Kaide, bir terör örgütü ve Türkiye’de de büyük katliamlar yapmış bir örgüt.
Ve bu örgütün üyesi olduğu belli olan, örgüt üyelerine rahat iletişim için başka isimlerle telefon hattı çıkartan, örgütün Suriye sorumlusu ile Türkiye’de buluşabilen bir kişi Hasan Aydın.
Ve nedense mahkeme, bu örgüt üyeliğini dikkate almadan, Aydın’ı sekiz ayın sonunda salıvermiş.
Bu karar, en ufak suçtan bile insanların yıllarca tutuklu kalabildiği bir ülkede verilmiş.
Hasan Aydın’ın görünmez eller tarafından korunmasının tek örneği bu değil.
Milletvekillerinin bile tutuklu yargılandığı bir ülkede oluyor bunlar!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar