En yakınındaki de anlamamış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz yılın 11 Ekim günü partisinin grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarattığı fiili durumu gerekçe göstererek...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz yılın 11 Ekim günü partisinin grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarattığı fiili durumu gerekçe göstererek, AKP’nin başkanlık sistemi ile ilgili olarak hazırladığı bir önerisi varsa Meclis’e getirmesini istedi.
Daha sonra da Anayasa önerisi getirilir de MHP’nin “kırmızı çizgileri aşılmazsa” değişikliği destekleyeceklerini açıkladı.
MHP o güne kadar başkanlık sistemine karşıydı. O güne kadar MHP, parlamenter sistemin eksikliklerinin giderilerek devamını istiyordu. Partisinin programında, seçim beyannamelerinde de başkanlık sistemi ile ilgili bir vaat bulunmuyordu.
AKP, bu fırsatı iyi değerlendirdi ve artık Türkiye’yi bir tek adam yönetimine terk edecek Anayasa değişikliği TBMM’nin gündeminde.
O günden beri Devlet Bahçeli’nin neyi düşünerek, durduk yerde bu teklifi ortaya attığını anlamaya çalışıyoruz.
Başkanlık sisteminde partisinin erime olasılığı çok yüksek, çünkü bu tür sistemlerde meclisler önünde sonunda iki ana partiye indirgeniyor.
Seçime girip başkan olacak desek, öyle bir oy potansiyeli de yok.
Önceki gün ortaya çıktı ki sadece bizler değil, partideki en yakın çalışma arkadaşları bile bu yeni politikanın nedenlerini çözememişler.
MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden İstanbul milletvekili Atila Kaya’nın, gerekçesini açıklarken söylediği şu cümleye dikkatinizi çekmek isterim.
“Ülkemizin gündemine neden ve nasıl girdiği ile amacının ne olduğu halen belirsizliğini korumakta ve tartışılmakta olan, kabul edilmesi halinde hükümet sistemini değiştirecek Anayasa değişikliği teklifi...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar