Emniyet’te bu kafada kaç polis var?

HABERLERE göre, Rusya Federasyonu Büyükelçisi’ni öldüren katilin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı sekiz etkinlikte Cumhurbaşkanlığı korumalarından sonra “iç...

HABERLERE göre, Rusya Federasyonu Büyükelçisi’ni öldüren katilin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı sekiz etkinlikte Cumhurbaşkanlığı korumalarından sonra “iç güvenliği sağlayan” ekiplerde yer aldığını Abdulkadir Selvi yazdı.
Bu nasıl iş, anlayamadım: Katil, hem Fetullahçı olarak biliniyor, hem de Cumhurbaşkanı’nı koruma ekibinin hemen dış halkasında yer alabiliyor.

Nedenini biliyoruz: “Müslüman çocuktur, namazında, niyazında”
diye düşündüler, onun için gönül huzuruyla o göreve getirdiler.

Böyle kaç kişi var polis teşkilatında?

Sayılarını tahmin etmek bile artık imkânsız.

Bunların kaçı Fetullahçı çetenin adamı, kaçı diğer İslamcı–cihatçı örgütlere sempati duyuyor?

Onu da bilebilmek imkânsız. Geçen gün, Balıkesir’de, 17. dönem özel harekât polisleri yemin ederek göreve başladılar.

AA’nın haberine göre 903 özel harekât polisi önce hep birlikte Fetih Marşı’nı söyledi. Sonra silah ve Kuran-ı Kerim üzerine yemin ettiler.

Fatih Marşı, Arif Nihat Asya’nın şiiri üzerine yazılmış bir marş.

Türkiye’de hemen her cihatçı gösteride söylenen bir marş. Ne işi var, polisin yemin töreninde?

Ne işi olduğu belli: İslamcılık, cihatçılık ülküsüyle yetiştirilen bir polis ordusu yaratmaya çalışıyorlar.

Daha önce aynı nedenle Fetullahçıları Emniyet’e doldurmuş, bütün İçişleri Bakanlığı’nı Fetullahçılara bu nedenle teslim etmişlerdi.

Şimdi onları temizlerken, yerlerine yeni İslamcı kadroları doldurma peşindeler. O nedenle bakanlıkta tarikatlar, makam mevki kapma yarışında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.493 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar