Çok geç olmadan biraz izan

TÜRKİYE'nin yarım yamalak demokrasisini, geri dönülemeyecek şekilde yok edip tek adamın yönetimine teslim edecek Anayasa değişikliği TBMM komisyonunda görüşülmeye başlandı.Kim seçilebilir, bugünden...


TÜRKİYE'nin yarım yamalak demokrasisini, geri dönülemeyecek şekilde yok edip tek adamın yönetimine teslim edecek Anayasa değişikliği TBMM komisyonunda görüşülmeye başlandı.
Kim seçilebilir, bugünden kestirmek mümkün değil tabii ama bu Anayasa değişikliği ile, kim seçilirse seçilsin, kalbi demokrasi aşkıyla da çarpıyor olsa, varacağı yer otokrasidir.

Türkiye’nin bunca yıllık demokrasiye ulaşma çabası da böylece çöpe atılmış olacak.

Bunun “gururunu” da bu Meclis’te, bu Anayasa değişikliğine oy verenler taşıyacak.

İşe yaramayacağını biliyorum ama bir kez daha ülkenin çıkarını kendi şahsi çıkarlarından üstün tutabilecek AKP ve MHP’li milletvekillerini uyarmak istiyorum.

Bu Anayasa değişikliği, Türkiye’nin yönetimini bir tek kişinin eline teslim edecek.

Bugün sizin sevdiğiniz, beğendiğiniz, tek adam olarak ülkeyi yönetmesine itiraz etmeyeceğiniz biri seçilebilir ama unutmayın ki insanoğlu fanidir.

Türkiye’nin gelecek elli yılını, yüz yılını düşünmek zorundasınız.

Bu Anayasa değişikliği, başkanlık sisteminin olmazsa olmazlarını ihmal ediyor.

Başkana aşırı yetki veriyor, milletvekillerini başkana tabi hale getiriyor, yargı bağımsızlığını tamamen ortadan kaldırıyor.

Seçilecek kişinin iki şapkası olacak: Parti genel başkanı ve cumhurbaşkanı. Bu iki şapkayı sırayla giyip HSYK’yı seçecek. Böyle bir yargıdan adalet, tarafsızlık, bağımsızlık beklenebilir mi?

Seçilecek kişi iki şapkasıyla hem yürütmeyi, hem yasamayı kontrol edecek.

Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu demokratikleştirilmeden ve anayasal bir güvenceye bağlanmadan, böyle bir tek kişiye yetki vermek, Meclis’in kendisini hiçe indirmesinden başka bir şey değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar