Tasfiye muhaliflerle sınırlı kalmaz

HAVUZ gazetesinin bildirdiğine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemini getirecek Anayasa değişikliğini referanduma götürmek için yapılacak oylamada partisinin en fazla iki-üç fire...


HAVUZ gazetesinin bildirdiğine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemini getirecek Anayasa değişikliğini referanduma götürmek için yapılacak oylamada partisinin en fazla iki-üç fire vereceğini hesaplıyormuş.
Bu vesileyle bu kişileri de partiden tasfiye etme olanağı bulacakmış.

Bu kulis haberini okurken tebessüm ettim.

Bahçeli, girdiği bu yolda partisindeki iki–üç muhalifi değil, aslında MHP’yi tasfiye edecek çünkü.

Başkanlık sistemi geldiğinde Türkiye’de üç parti kalır.

Bu bir falcılık meselesi değil. Dünyaya bakın, başkanlık sistemi olan ülkelerde durum nedir?

Genel olarak “sağ” dediğimiz kesimi temsilen AKP, genel olarak Kemalistleri temsilen CHP, Kürtlerin bir bölümünü temsilen HDP.

Parlamenter sistem içinde, koalisyonlar yoluyla da olsa iktidara gelebilme ümidini taşıyan küçük hareketlerin tümü, bu genel yapıya eklemlenir ve sonunda ana akımın içinde erir.

MHP’nin milliyetçi, geleneksel Müslüman değerlerine bağlı ideolojisi, parlamenter sistem içindeyken AKP’ye olan nüans nedeniyle ayakta kalabilirdi.

Ancak iktidarın bir tek kişinin elinde toplandığı bir sistemde bu mümkün olamaz.

MHP milliyetçiyse, AKP de en az onun kadar milliyetçi bir çizgiyi savunuyor.

MHP mukaddesatçıysa, AKP ondan daha fazlası!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar