Başkan olamamanın hırsıyla

CUMHURBAŞKANI emir verdi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı durumdan vazife çıkardı ve taa 17 Mayıs'ta söylediği bir söz nedeniyle HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için dokunulmazlığının...

CUMHURBAŞKANI emir verdi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı durumdan vazife çıkardı ve taa 17 Mayıs'ta söylediği bir söz nedeniyle HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla fezleke düzenledi.

Savcılık, Demirtaş'ın "kanaat açıklama ve ifade hürriyeti sınırlarını aştığı" kanaatinde!
Şimdi fezleke Adalet Bakanlığı'na, oradan da TBMM'ye gidecek ve büyük olasılıkla Demirtaş'ın dokunulmazlığı kaldırılacak.
Demirtaş'ın buna üzüldüğünü zannetmiyorum.
Türkiye'de adalet sisteminin ne halde olduğunu dünyaya göstermek için bir fırsat olarak kullanacaktır, iyi de olur.
Savcılık, eski bir konuşmayı soruşturuyor ama biliyoruz ki esasen Demirtaş'ın "Seni Başkan yaptırmayacağız" sözlerinin cezası kesilmek isteniyor.
HDP barajı geçemeseydi ve AKP tek başına Anayasa'yı değiştirebilecek bir çoğunluğa ulaşıp Erdoğan başkan olabilseydi, bu soruşturma da elbette olmayacaktı.
Cezalandırılmak istenen, barajı geçen HDP'dir.
Bu partiye oy veren 6 milyon kişi yok sayılıyor.
Her ağızlarını açtıklarında sandıktan, milli iradeden söz ediyorlar ama belli ki "milli irade" sadece onlar seçimi kazanırlarsa makbul, aksi takdirde üzeri çizilip, atılacak bir kavramdan ibaret.

Yalçın Bey, bir karar ver artık

BAŞBAKAN Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 13 Mart 2015 tarihinde İmralı'ya bir izleme heyeti gönderileceği iddiaları için şöyle yazmıştı:
"Bazı basın organlarında 16 kişilik izleme heyeti kurulduğu belirtilerek isim listeleri yayınlanmaktadır. Bunlar külliyen yalan ve uydurmadır. Meclis'te gerçekleşen sıradan bir görüşmeye atfen spekülasyonlara yol açacak açıklamalar yapılması sürecin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır."
Yalçın Akdoğan, bundan beş gün sonra, 18 Mart 2015 tarihinde bunun tam tersini söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar