O otomobil o fiyata alınmadı!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı'na alınan Mercedes'in fiyatını ısrarla 320-330 bin lira olarak açıklıyor. Böyle bir paranın "ucuz" olduğunu algılıyor olabilir. Memleket ahalisinin...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı'na alınan Mercedes'in fiyatını ısrarla 320-330 bin lira olarak açıklıyor.

Böyle bir paranın "ucuz" olduğunu algılıyor olabilir. Memleket ahalisinin genel gelir düzeyini düşünecek olursak bu bile "dudak uçuklatacak" bir rakam ama o ısrarla bunun önemsiz bir rakam olduğunu vurguluyor.

O aracın gerçek piyasa değerini biz uydurmadık.
Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ'ın bu araç ile ilgili olarak DMO'ya yazdığı yazıda, aracın piyasa fiyatı belirtilmiş.
Yazıda şöyle deniliyor: "Söz konusu alım için yapılan piyasa araştırması neticesinde yaklaşık maliyet KDV dahil 1.006.641,64 TL olarak tespit edilmiştir."
Rakamı okumak bizim gibi maaş ile geçinenler için zor olabilir diye bir de yazıyla yazayım: Bir milyon altı bin altı yüz kırk bir lira altmış dört kuruş!
Diyanet İşleri Başkanlığı, DMO'ya aracın alımına kadar geçecek süre içinde meydana gelebilecek kur farkını ödeyeceğini de ayrı bir yazı ile taahhüt etmiş.
Bu yazının fotokopisini de yayınlıyorum, belki okuyucularımız da görmek isterler diye!
Belli ki birileri Cumhurbaşkanı'nı yanıltıyor.
Ya da o yanıltılmıyor, gerçek fiyatı biliyor ama vatandaşları yanıltmak istiyor!
"Büyük usta"nın bir otomobilin gerçek piyasa fiyatını bilmiyor olması hiç yakışık almıyor. Hani her şeyi en iyi o bilirdi?
Tabii biliyor ve vatandaşları yanıltmak için kasten fiyatın üçte birini söylüyorsa orası başka!

Alo Fetva!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar