Hani ekonomiyi uçurmuştunuz?

CHP seçim beyannamesinin açıklanmasından beri başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere her gün bir AKP ileri geleni, bu vaatlerin ekonomiyi batıracağını söylüyor. En son olarak koroya Başbakan...

CHP seçim beyannamesinin açıklanmasından beri başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere her gün bir AKP ileri geleni, bu vaatlerin ekonomiyi batıracağını söylüyor.

En son olarak koroya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıldı, Yunanistan'ı örnek göstererek "bol keseden dağıtanın halinin ne olacağını" anlattı.
Benim de kafam karıştı haliyle.
Bugüne kadar bize anlatıldığına göre Türkiye ekonomisi şahlanmış gidiyordu.
AKP'nin uyguladığı muazzam ekonomi politikası ile zenginleşmiş, dev ekonomiler arasına girmiş, bölgesel liderlikten de vazgeçip dünya lideri olmaya soyunmuştuk. Zaten başımızda da bir "dünya lideri" vardı.
Ve şimdi böyle iddialı bir ülke, sırf emeklisine iki maaş ikramiye verecek ve çiftçinin mazotunun vergisini almayacak diye batma noktasına gelecekmiş!
Bu hesaplardan biri yanlış ama acaba hangisi?
Ya AKP 12 yıldır iddia ettiği gibi ekonomiyi uçurmuş değil ya da aslında bu ülkenin emeklisine ve çiftçisine verebileceği para var ama parayı onlara vermek istemiyor!

Bugün tutuklananların sıralı tam listesi!

TAŞUCU'nda yaşayan bir vatandaş, AKP'nin Nevruz nedeniyle hazırlatıp yayınlattığı reklam filmini Facebook hesabına koymuş ve altına da bazı yorumlar yazmış.
Bir şikâyet üzerine vatandaş tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmiş ve tutuklanmış.
Bu köşede "Tutuklama en son başvurulacak yoldur" diye kaç kez yazdığımı hatırlamıyorum.
1 ile 4 yıl arasında hapis ile cezalandırılacak bir suç bu ve vatandaşın beraat etmese bile hükmün açıklanmasının ertelenmesi yoluyla hapis yatması söz konusu değil.
Ama artık hâkimler, böyle suçlardan önlerine gelen her dosyada tutuklama kararını şak diye veriyorlar. Belli ki bir yerlerden talimat verilmiş olmalı, yoksa ülkenin dört bir yanındaki hâkimlerin hepsinin birden böyle hafif suçlarda "tutuksuz yargılamanın esas olduğu" ilkesini unutabileceklerine ihtimal vermiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.493 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar